934 35 76 86|affac@affac.cat

Les AMPA de Girona consensuen les seves prioritats en educació

Les AMPA gironines han aprovat un full de ruta amb els temes prioritaris a treballar en els propers mesos. Ho han fet en Assemblea territorial de la FaPaC celebrada dissabte 9 de juny a Girona

Les AMPA gironines han aprovat un full de ruta amb els temes prioritaris a treballar en els propers mesos. Ho han fet en Assemblea territorial de la FaPaC celebrada dissabte 9 de juny a Girona.

En Assemblea celebrada a l’Escola Narcís Xifra de Girona, les AMPA de les comarques gironines han compartit una jornada de treball per posar en comú les seves inquietuds i aprovar un full de ruta amb els principals temes a abordar en els propers mesos.

La FaPaC a Girona continuarà treballant com un agent d’influència política i social a partir d’accions i campanyes concretes per tal de reivindicar les necessitats i la manca de compromís per part del Departament a donar solucions a aspectes que ja són crònics a la província.

Un dels aspectes a treballar se centra en reclamar un compromís de l’administració per dotar d’infraestructures i recursos digitals als centres educatius atès que Girona és una de les províncies amb el número més elevat de centres amb o íntegrament en mòduls prefabricats, alguns dels quals ja porten 14 anys esperant un concreció per part del Departament. En aquest sentit, es vetllarà perquè es doti els centres públics amb els materials informàtics suficients per a l’adquisició de les competències digitals segons el DECRET 119/2015 de 23 de juny d’ordenació dels ensenyaments de l’educació primària i aturar la dependència crònica dels recursos econòmics de les AMPA per a aquestes dotacions.

D’altra banda, es vol continuar apostant per la innovació a secundària entesa com una eina que pot ajudar a suprimir d’arrel l’incipient segregació pedagògica que pot aparèixer pels diferents perfils sòcio-econòmics que existeixen a l’escola pública i que dificultaria poder desenvolupar projectes d’innovació en les mateixes condicions.

La lluita perquè gestió dels menjadors escolars continuï a les AMPA seguirà sent un àmbit prioritari de reivindicació i es treballarà per teixir xarxes per tal de que les AMPA i les famílies puguin tenir un paper actiu i vinculant en la gestió d’aquest servei. En aquest sentit, es generarà una comissió específica de treball territori que pugui treballar conjuntament amb les coordinadores i plataformes que s’han generat a partir de la problemàtica en la gestió.

Pel que fa a l’àmbit de suport associatiu, l’assessorament i acompanyament a les AMPA continuarà sent cabdal

Per ampliar aquesta informació, podeu descarregar el Pla de Treball 2018-2019 Assemblea Territorial Girona

Comparteix

DARRERES NOTÍCIES

CATEGORIES

2019-08-26T14:35:24+02:009 agost 2019|Educació pública|
Go to Top