934 35 76 86|affac@affac.cat

Més d’un centenar de famílies comparteixen experiències als Premis aFFaC

Més d’un centenar de famílies comparteixen experiències als Premis aFFaC

Les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC) hem celebrat aquest passat cap de setmana, l’11a Edició dels Premis aFFaC a Tarragona. Més d’un centenar de famílies s’han aplegat a l’Auditori Diputació d’aquesta mateixa ciutat per reconèixer a les AFA que treballen per millorar l’educació i la societat a través de projectes que implementen a les seves escoles i instituts.

70 AFA, 67 projectes i 1.800 persones són les que han participat en el procés de votació popular d’aquest any. Tot un èxit tenint en compte que venim d’un període complicat amb la Covid-19 i on les AFA han patit molt per seguir endavant amb la seva activitat. Gràcies a aquest afany i entusiasme, en aquesta edició hem rebut molts projectes interessants que han tractat temes tan diversos com les llengües, les extraescolars, la comunitat educativa, l’educació inclusiva, la sexualitat, la sostenibilitat, el malbaratament alimentari, la pacificació dels entorns escolars i d’altres.

Coneix la classificació final dels Premis aFFaC 2023

  • En la categoria “Tothom a l’AFA”

El primer premi se l’ha endut l’AMPA Escola Cèsar Martinell del Pinell de Brai amb el projecte “Cada mes una activitat, família activa’t!”. El segon premi ha estat per a l’AFA de l’Escola Miralletes de Barcelona amb el projecte “Feliç dia de les llengües maternes”. El tercer premi per a l’IES Els Planells d’Artesa de Segre amb el projecte “Obrim l’AFA al món”. I els finalistes han estat l’AFA Can Palmer de Viladecans amb “Festa de la diversitat” i l’AFA Escola Andersen de Vic amb “Viatgem pel món”.

  • En la categoria “Transformem la societat”

El guanyador d’aquesta categoria ha estat l’AFA Escola Germans Corbella de Cardedeu amb el projecte “Parlem de sexualitat, quin final volem?”. En segon lloc ha quedat l’AFA de l’Escola Poble-Sec de Barcelona amb “Fem una escola inclusiva per a tots i totes”. En tercer lloc s’ha situat l’AFA Escola Domeny de Girona amb “Sabó circular”. Finalment, els dos finalistes han estat l’AFA Escola Arc Iris de Barcelona amb el projecte “Reaprofitament de les taronges del pati de l’escola i sensibilització sobre el malbaratament alimentari” i l’AFA Escola Alta Segarra de Calaf amb el projecte “Aprèn a nedar a l’escola”.

  • En la categoria “Fem xarxa per la qualitat educativa”

El primer premi ha estat per a l’AFA Diputació de Barcelona amb el projecte “El bicibús escolar com a eina de transformació social i de creació de xarxa educativa”. El segon premi se l’ha endut l’AMPA Els Horts de Barcelona amb “Obrim una finestra al món”. El tercer premi ha estat per a l’AFA El Miracle de Tarragona amb el projecte “Aules verdes”. I finalment, els dos finalistes d’aquesta categoria han estat l’AMPA Escola Miquel Martí i Pol de Viladecans amb “Cap infant sense extraescolar” i l’AFA La Roda de Terrassa amb el projecte “Teatre a les aules”.

  • Els guardons especials d’aquesta edició

No hem d’oblidar-nos que en aquests premis també s’entreguen dos premis especials. En la categoria “Entitat amiga”, aquest any no hem tingut cap dubte que el reconeixement havia d’anar cap a la Revolta Escolar, una entitat que va néixer de veïnes i famílies i que treballa per pacificar els entorns escolars.

I en la categoria “Mitjà amic”, hem premiat al Diari de Tarragona, un mitjà que ha demostrat tenir una sensibilitat i interès especial en temes educatius i que ha donat veu a les famílies en les seves reivindicacions.

Finalment, ens agradaria reiterar els nostres agraïments als diferents actors que van formar part d’aquesta gran festa:

  • Gràcies als nostres companys d’Arç Cooperativa per patrocinar l’acte i fer possible l’organització i desenvolupament d’aquesta cerimònia.
  • Gràcies al Pol i la Sara per oferir-nos un espectacle de circ inoblidable i arriscat.
  • Gràcies al quintet de corda del Conservatori de Música de Tarragona per posar la banda sonora a l’acte.

I per últim, donar les gràcies a totes les AFA finalistes i famílies que vau assistir en aquesta cerimònia d’entrega dels Premis aFFaC. Ho hem dit mil cops però és un veritable orgull per a l’aFFaC representar famílies com vosaltres: implicades, motivades i compromeses amb l’educació pública d’aquest país.

Us animem a que des de les vostres AFA, us presenteu a la propera edició dels Premis aFFaC 2024!

2023-05-24T11:59:36+02:0024 maig 2023|INCIDÈNCIA POLÍTICA|
Go to Top