934 35 76 86|affac@affac.cat

La FaPaC exigeix que es recuperi la quarta línia de P3 a Gelida

La Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC) exigeix que el Departament d’Educació recuperi la línia de P3 que el curs passat va tancar a la localitat de Gelida, on només hi ha dues escoles públiques que ja es troben sobreocupades.

Segons ha pogut constatar la federació, el proper curs hi ha, com a mínim, 78 infants que s’incorporaran al sistema educatiu per primera vegada. En cas que l’administració decideixi mantenir el tancament de la quarta línia a Gelida, aquests 78 infants s’hauran de repartir en les 3 línies existents amb grups de 26 alumnes per aula.

La FaPaC denuncia que aquest fet incompliria la normativa, que estableix que la ràtio màxima d’alumnes per aula és 25, ampliable només de forma excepcional per l’escolarització d’alumnes que s’incorporen durant el curs escolar.  En aquest context, la federació alerta que no només s’estaria incorrent en una il·legalitat sinó que, a més, resultaria impossible escolaritzar els infants que arribin a la localitat durant el curs.

En aquest sentit, la federació reclama que el Departament actuï amb responsabilitat i mantingui la quarta línia oberta, aprofitant-la per abaixar les ràtios fins als 20 alumnes per aula i garantint que l’alumnat nouvingut podrà ser incorporat al sistema educatiu durant el curs escolar. Per últim, la FaPaC recomana que les decisions sobre tancaments es prenguin un cop finalitzat el procés de preinscripció i matrícula en base a les necessitats d’escolarització.

Descarrega el comunicat

Comparteix

Les darreres notícies

Si vols estar al dia sobre l’actualitat del sector educatiu, subscriu-te al nostre butlletí.

Rebràs al teu correu tota la informació sobre les nostres campanyes, actes i serveis disponibles.

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES de Associacions Federades de Famílies d'Alumnes de Catalunya- Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per mitjans electrònics. Legitimació: consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment a qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a assessorament@affac.cat. Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l'enllaç d'Avís Legal.

Consulta els butlletins anteriors
2020-09-29T10:55:27+02:0012 març 2020|Educació pública|
Go to Top