934 35 76 86|affac@affac.cat

Per un Sant Jordi lliure d’estereotips sexistes

La FaPaC desitja a les famílies una diada de Sant Jordi lliure d’estereotips sexistes

La FaPaC desitja a les famílies una diada de Sant Jordi 2019 en què s’opti per la difusió, el consum i el gaudi d’expressions culturals lliures d’estereotips sexistes i que promoguin la diversitat de gènere

La Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya, la FaPaC, desitja a les famílies una diada de Sant Jordi 2019 en què s’opti per la difusió, el consum i el gaudi d’expressions culturals lliures d’estereotips sexistes i que promoguin la diversitat de gènere. Per això, animem a les famílies a compartir amb els seus fills i filles una diada lliure de qualsevol manifestació cultural que inclogui estereotips de gènere, com poden ser llibres que no treballin en la direcció de la igualtat de gènere real i efectiva.

També desitgem que es treballi per una lectura no estereotipada de llibres o llegendes històriques que es faran visibles i es difondran durant la diada d’aquest dimarts 23 d’abril, com poden ser la mateixa llegenda de Sant Jordi o contes clàssics com la Caputxeta Vermella, la Ventafocs, la Bella i la Bèstia, entre molts d’altres.
En aquest sentit, aprofitem per donar suport als centres educatius que treballen per construir biblioteques inclusives i feministes, on tenen cabuda llibres que promouen la diversitat de gènere i avancen en la coeducació. Celebrem, per tant, iniciatives com la de l’escola pública Tàber de Barcelona de retirar aquells contes i llibres que inciten a reproduir actituds sexistes en la infància.

La FaPaC considera que aquesta revisió hauria d’implicar, també, un tractament diferent d’aquests llibres a les escoles com a garantia de no repetició, on s’hauria d’explicar a l’alumnat que existeixen, que formen part de la nostra història i els motius pels quals representen els sexes, sobretot el femení, sota una concepció cultural heteronormativa que implica una vulneració del principi d’igualtat i no discriminació.

Comparteix

DARRERES NOTÍCIES

CATEGORIES

2019-09-21T14:10:53+02:0023 abril 2019|Educació feminista-Educació pública-Participació|
Go to Top