Amb el suport de:

Amb càrrec a l’assignació del 0,7% de l’IRPF.

Les famílies catalanes són diverses en origen, cultura, idioma i context socioeducatiu, entre d’altres. Part d’aquesta diversitat és gràcies a aquelles famílies que s’estableixen a Catalunya provinents d’altres països. Per això és important que, tant des del centre educatiu com des de l’AFA, siguem capaces de treballar de forma coordinada per acompanyar a aquestes famílies en l’escolarització dels seus fills, filles i altres menors a càrrec.

Guia breu sobre el sistema educatiu català

Amb aquesta breu infografia les famílies nouvingudes podran fer-se una idea general sobre com funciona el sistema educatiu català. Es tracta d’un document pensat per a les famílies que acaben d’arribar a Catalunya i que han d’escolaritzar els seus fills, filles i altres menors a càrrec, ja sigui dins del termini de preinscripció i matrícula establert pel Departament d’Educació o fora d’aquest.

Aquesta guia està disponible en diferents idiomes (català, castellà, anglès i àrab) i la podeu descarregar gratuïtament:

Guia llarga sobre el sistema educatiu català

En aquesta guia les famílies i AFA trobareu tota la informació necessària per conèixer com funciona el sistema educatiu català: etapes educatives, tipus de centres, calendari escolar, procés de preinscripció i matrícula, menjador escolar, activitats extraescolars, ajuts i beques… Amb aquesta guia, tant el centre educatiu com l’AFA podreu acompanyar a les famílies en el seu procés d’escolarització.

Formulari de contacte

Si teniu algun dubte que no podeu resoldre amb cap dels recursos que us oferim o us trobeu davant d’alguna problemàtica o incidència relacionada amb el procés d’escolarització d’algun/a alumne/a nouvingut, ompliu aquest formulari i ens posarem en contacte amb vosaltres per tal d’assessorar-vos:

Dubtes i incidències alumnat nouvingut

"(Camp obligatori)" indicates required fields

Dades personals

Ompliu els camps amb les dades de la persona que contacta amb l'aFFaC.
Quina relació tens amb l'alumne/a o la família afectada?(Camp obligatori)

Dubte o incidència