2024-02-05T11:42:33+01:00

HOMES-AFA

El projecte “Homes-AFA: Programa de formació per a la corresponsabilitat dels homes vers les cures a través de les AFA”, finançat pel Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, té com a objectiu corresponsabilitzar als homes en la tasca de cures dels seus fills/es des d’una perspectiva interseccional per avançar cap a una criança i paternitat igualitària. D’aquesta manera, es treballa per avançar cap a la igualtat de gènere en les cures i en un canvi de cultura de gènere als centres educatius de Catalunya. 

2023-11-29T10:14:49+01:00

Llars sense Fum

Projecte liderat per Unitat de Control del Tabac de l’Institut Català d’Oncologia (ICO)

Llars sense fum és un projecte impulsat per la Unitat de Control del Tabac de l’Institut Català d’Oncologia (ICO), amb la col·laboració de l’aFFaC.

El projecte “Llars sense fum” fa una recerca per ajudar a les famílies on hi ha una o més persones fumadores a tenir una llar lliure de fum de tabac per protegir la salut dels infants i de tota la família.

Fitxa del projecte

Quin és l’objectiu del projecte?
El projecte Llars sense

2023-11-29T10:13:30+01:00

PRIMARY

Projecte liderat per RUIDO Photo i Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF)

Primary és un projecte impulsat per la RUIDO Photo i Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), amb la col·laboració de l’aFFaC.

El projecte desenvolupa accions de sensibilització (formacions, exposició fotogràfica i projecció documental) sobre la desforestació dels boscos tropicals primaris
dirigides a joves d’instituts de la ciutat de Barcelona.

Fitxa del projecte

Quin és l’objectiu del projecte?

Promoure un nou model cultural i educatiu envers l’emergència climàtica que tingui en compte la natura com a

2023-11-29T10:11:33+01:00

Conte: La quinoa viatgera

Projecte liderat per Observatori DESCA.

La quinoa viatgera és un projecte impulsat per l’Observatori DESCA, amb la col·laboració de l’aFFaC.

Elaboració i publicació d’un conte infantil il·lustrat sobre el dret a la ciutat i la sobirania alimentària: en concret, que enforteixi les capacitats dels infants més petits en relació amb el consum alimentari crític i doni a conèixer les opcions sostenibles i de proximitat, en el marc de l’economia solidària i per una alimentació sostenible.

Fitxa del projecte

Quin és l’objectiu del projecte?
L’objectiu del conte és facilitar preguntes com

2023-11-29T10:11:05+01:00

Coeducació Transformadora

Projecte liderat per la Plataforma Unitària contra les violències de gènere i Fundació Intered – Catalunya.

Coeducació transformadora és un projecte impulsat per la Plataforma unitària contra les violències de gènere, amb la col·laboració de l’aFFaC.

El programa treballa per generar entorns educatius lliures de violència masclista a través de la coeducació transformadora.

Fitxa del projecte

Quin és l’objectiu del projecte?
L’objectiu d’aquest projecte és que els joves i les comunitats educatives siguin capaces de detectar episodis de violències masclistes en el seu propi entorn educatiu i aprenguin a desmuntar-les

2023-10-26T16:47:41+02:00

Vincles

Projecte liderat per Òmnium Cultural

Vincles és un projecte impulsat per Òmnium, amb la col·laboració de l’aFFaC i altres entitats d’arreu del territori, que té per objectiu de multiplicar els grups informals de famílies on poder aprendre, parlar i compartir el català.

L’aFFaC participa en el projecte per facilitar i acompanyar la participació de les famílies dels centres educatius públics d’arreu de Catalunya, afavorint la implicació de les AFA en la creació dels grups de Vincles.

Fitxa del projecte

Quin és l’objectiu del projecte?
Facilitar l’aprenentatge i ús del català

2024-05-14T10:11:11+02:00

Suport a famílies nouvingudes

Amb el suport de:

Amb càrrec a l’assignació del 0,7% de l’IRPF.

Les famílies catalanes són diverses en origen, cultura, idioma i context socioeducatiu, entre d’altres. Part d’aquesta diversitat és gràcies a aquelles famílies que s’estableixen a Catalunya provinents d’altres països. Per això és important que, tant des del centre educatiu com des de l’AFA, siguem capaces de treballar de forma coordinada per acompanyar a aquestes famílies en l’escolarització dels seus fills, filles i altres menors a càrrec.

Guia breu sobre el sistema

2023-01-12T13:18:59+01:00

Verificat contra l’odi a Internet

Aquest projecte d’aFFaC amb Verificat sensibilitza als i les adolescents de la ciutat de Barcelona contra els discursos d’odi i la discriminació a Internet a través de càpsules digitals de fact-checking d’aquests discursos d’odi a Internet i a les xarxes socials contra determinats col·lectius discriminats per raó de gènere, orientació sexual, edat, ètnia o origen, pensament, religió, condició socioeconòmica i/o qualsevol altra circumstància personal.

Fitxa del projecte

Quin és l’objectiu del projecte?

L’objectiu general del projecte és sensibilitzar i capacitar a

2024-06-04T16:30:07+02:00

VEU i BOT! (SPITEC)

El projecte VEU i BOT! (SPITEC) -amb títol original Student participation as an integrated tool in emergency contexts (SPITEC)– és una intervenció liderada per l’aFFaC amb el suport de la Comissió Europea (UE) en el programa CERV-2021-CHILD.

El projecte té l’objectiu d’atendre les necessitats i propostes dels nens, nenes i adolescents en l’àmbit educatiu per a generar espais o eines de participació escolar que puguin ser utilitzats en contextos d’emergència, com el viscut durant la pandèmia de la COVID-19. D’aquesta manera, el projecte contribueix a protegir el dret a la participació de nens, nenes i adolescents, prestant

2023-03-02T16:30:26+01:00

Banc de recursos infància i joventut trans*

Aquest és un banc de recursos que neix a partir de la “Jornada Primavera aFFaC: Cinegènere infància i joventut trans”. Durant la jornada, diverses famílies van demanar a l’aFFaC un repositori centralitzat on trobar diferents recursos sobre infància i joventut trans*.

**Aquest és un banc de recursos viu, per tant, s’anirà actualitzant. Sentiu-vos lliures d’enviar-nos qualsevol recomanació: [email protected]!

Amb el suport de:

2022-04-21T09:21:51+02:00

Tallers comunitaris per a AFA d’escoles bressol

Aquest projecte consisteix en l’organització i realització, amb perspectiva comunitària, de tallers d’estimulació musical per a infants de fins a 3 anys escolaritzats en les escoles bressol de la ciutat de Barcelona, més enllà del temps escolar. Els tallers utilitzen una metodologia creativa i innovadora per tal de despertar la curiositat i l’interès de l’infant per experimentar. Les activitats es duen a terme preferentment en un centre cívic del barri per promoure l’arrelament i el treball en xarxa de l’entorn més proper i generar sinergies amb la resta d’agents del teixit associatiu i educatiu.

Aquest projecte es desenvolupa amb la