934 35 76 86|affac@affac.cat

Les famílies ens mobilitzem per l’educació inclusiva

Les famílies ens mobilitzem per l’educació inclusiva

El passat 24 de gener es va celebrar el Dia Internacional de l’Educació i des de les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC) vam engegar una nova acció social en el marc de la campanya “Jo També Hi Vull Anar”, en defensa de l’Educació Inclusiva del nostre país.

En motiu del Dia Internacional de l’Educació, vam aprofitar l’ocasió per visibilitzar la manca de desplegament del Decret d’Educació Inclusiva i per reclamar que es garanteixi el dret a l’educació de tots els infants i joves sense discriminació.

En primer lloc, aquesta acció va consistir en fer concentracions simultànies davant els centres educatius. Un cop finalitzada la jornada escolar, les famílies es van reunir a la sortida dels edificis per visibilitzar i fer eficient el motiu de la protesta.

I en segon lloc, les famílies també es van sumar a l’acció conjunta a les xarxes socials, que vam programar durant tot el dia. Va consistir en que cadascú publiqués una fotografia portant una sabata diferent a cada peu. La resposta a aquesta acció va ser automàtica i durant tot el dia vam recollir centenars i centenars de fotos que recolzaven aquesta iniciativa sota la idea de “Si no és inclusiva, no és educació!”.

Finalment recordar que aquesta campanya va néixer amb l’objectiu d’iniciar una lluita col·lectiva per reclamar el dret de l’educació en condicions d’igualtat i no discriminació per a tot l’alumnat i, sobretot, conscienciar a tota la comunitat educativa i a la societat en general de la importància de lluitar per un sistema educatiu inclusiu, no només pels infants i joves amb Necessitats Específiques de Suport Educatiu, sinó per a tots els infants i joves sense distinció.

Arribats a aquest punt,  volem agrair a totes les famílies que es sumen a cadascuna de les accions que duem a terme. Si pel contrari encara no us hi heu sumat, consulteu aquest enllaç i adheriu-vos. Seguirem impulsant noves activitats i mobilitzacions perquè “Jo També Hi Vull Anar” no acaba aquí.

Comparteix

Go to Top