934 35 76 86|affac@affac.cat

L’aFFaC exigeix que s’aturi el tancament d’una línia pública a l’Escola Nadal de Sant Feliu de Llobregat

L’aFFaC exigeix que s’aturi el tancament d’una línia pública a l’Escola Nadal de Sant Feliu de Llobregat

L’entitat demana que s’aprofiti la sobreoferta de places per reduir la concentració educativa al municipi 

Les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC) exigeixen al Departament d’Educació que aturi el tancament d’una línia previst pel proper curs 2021-22 a l’Escola pública Nadal, a Sant Feliu de Llobregat. També reclama que s’aprofiti la davallada demogràfica per abaixar les ràtios i, en tot cas, per reduir la sobreoferta de places privades concertades al municipi.

Foto: Escola Nadal

Foto: Escola Nadal

Actualment, Sant Feliu de Llobregat té una oferta de 250 places públiques i 200 places privades concertades. Si es compara amb les dades de preinscripció pel proper curs 2021-22, que indiquen que hi ha 332 alumnes que han sol·licitat una plaça escolar a P3, observem que hi haurà 82 alumnes que no tindran una plaça pública el pròxim mes de setembre. Tenint en compte que l’objectiu dels concerts educatius és donar resposta a aquelles necessitats d’escolarització que la xarxa pública no pot assumir (en aquest cas, 82 places), el Department estaria sobreofertant la xarxa privada concertada amb 118 places més.

En aquest context, l’aFFaC exigeix que es mantinguin tots els grups públics disponibles actualment i que, com s’ha demanat en altres municipis, s’aprofiti la sobreoferta educativa per reduir la concertació de centres privats i poder destinar tots els recursos a la xarxa pública.

Finalment afegir que des de la federació es dóna suport a la mobilització contra el tancament d’un grup de P3 d’aquesta mateixa escola.

Aquí podeu consultar el comunicat complet.

Comparteix

Les darreres notícies

Les darreres notícies

Si vols estar al dia sobre l’actualitat del sector educatiu, subscriu-te al nostre butlletí.

Rebràs al teu correu tota la informació sobre les nostres campanyes, actes i serveis disponibles.

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES de Associacions Federades de Famílies d'Alumnes de Catalunya- Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per mitjans electrònics. Legitimació: consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment a qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a assessorament@affac.cat. Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l'enllaç d'Avís Legal.

Consulta els butlletins anteriors
2021-05-19T10:18:09+02:0018 maig 2021||
Go to Top