934 35 76 86|affac@affac.cat

La FaPaC conclou amb èxit la Jornada de Tardor 2019 sobre l’externalització de l’educació

La FaPaC conclou amb èxit la Jornada de Tardor 2019 sobre l’externalització de l’educació

Prop d’un centenar de persones van seguir ahir -tant presencialment com per streaming- la Jornada de Tardor d’enguany de la FaPaC, una trobada on es va debatre i reflexionar al voltant de l’externalització de l’educació i el seu impacte sobre les polítiques educatives i la garantia del dret a l’educació.

David Bondia, doctor i professor de Dret Internacional Públic a la Universitat de Barcelona, va denunciar que “ara està de moda que els estats proclamin molts drets però no assumeixin cap obligació” i va alertar que “el que es pretén amb determinades lleis externalitzadores és buidar de contingut la obligació dels estats de garantir drets fonamentals”.

Geo Saura, doctor i professor de Polítiques Educatives a la Universitat de Granada, lamentava que la societat hagi interioritzat “lògiques mercantilitzadores” dins de l’àmbit de l’educació i que propostes com la de convertir les escoles privades concertades en escoles públiques ara siguin vistes com un atac a la llibertat d’elecció. Saura va assegurar que, quan s’arriba a quest punt, “és molt difícil tornar enrere”.

Recuperem el vídeo de la jornada:

Comparteix

DARRERES NOTÍCIES

CATEGORIES

Go to Top