934 35 76 86|affac@affac.cat

L’ aFFaC rebutja el tancament de grups a Montcada i Reixac i exigeix que s’ajusti l’oferta

L’ aFFaC rebutja el tancament de grups a Montcada i Reixac i exigeix que s’ajusti l’oferta a les necessitats d’escolarització

L’Administració tanca un grup de 1r d’ESO per segon any consecutiu i deixa sense plaça a 8 alumnes de centres públics.

Les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC) exigim al Departament d’Educació que aturi el tancament d’un grup a l’Institut La Ferreria, de Montcada i Reixac, pel curs 2021-22. Aquest mateix municipi ja va perdre un grup el curs passat a l’Institut Montserrat Miró i Vila. Amb aquests dos tancaments, l’oferta inicial pel curs 2021-22 és de 203 places públiques entre els 3 instituts adscrits als centres de primària del municipi. Sabent que hi ha 211 alumnes que el curs vinent han de començar secundària en aquests instituts, hi hauria, per tant, 8 alumnes que es quedarien sense plaça pública.

Foto: Rafa Jimenez – La Veu de Montcada i Reixac

Un cop més, l’oferta de l’Administració no coincideix amb les necessitats d’escolarització del municipi. Si analitzem, a més, on s’estan fent els tancaments de grups, observem que els dos instituts que han perdut oferta són aquells amb una major demanda per part de les famílies. Aquest fet provoca que molts infants s’hagin de desplaçar fins al tercer centre de secundària del municipi, l’Institut La Ribera, que es troba situat en un barri amb una forta segregació urbanística i separat dels altres centres per una autopista i una via de tren amb el tram ferroviari més mortífer de tot l’Estat espanyol.

Per aquesta raó, des de l’aFFaC considerem que aquests tancaments obeeixen a una estratègia per reduir la taxa de segregació escolar de manera superficial, ineficaç i contraproduent, ja que s’està obligant a molts infants a renunciar a una plaça pública de proximitat. Aquest any, per tant, hi ha 8 infants que no obtindran plaça a l’Institut La Ferreria, on s’ha tancat un grup, i que s’hauran de desplaçar 2 quilòmetres més per arribar a l’Institut La Ribera. En aquest recorregut, a més, els infants hauran de creuar una autopista i travessar unes vies de tren amb passos a nivell on són freqüents els accidents mortals.

Per concloure, destacar que a l’aFFaC ens oposem al tancament de grups de 1r d’ESO, especialment en un context sanitari en què el més necessari és mantenir grups oberts per a abaixar ràtios i reduir el risc de contagi de covid-19. La federació dóna suport a les famílies mobilitzades al municipi i reclama a Serveis Territorials que aturi el tancament d’un grup a l’Institut La Ferreria.

Comparteix

2021-04-29T16:53:52+02:0029 abril 2021||
Go to Top