934 35 76 86|affac@affac.cat

Jornada de primavera: Cinegènere infància i joventut trans

Jornada de primavera: Cinegènere infància i joventut trans

Les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC) vàrem celebrar el passat dijous 19 de maig la Jornada de Primavera: cinegènere infància i joventut trans a la Sala Bonnemaison de Barcelona.

Per aquesta ocasió i davant una realitat que cal abordar amb profunditat com és la infància i la joventut trans, vam decidir fusionar dos grans projectes de l’entitat com són la Jornada de Primavera i el Cinegènere per tal d’abordar aquest tema de la forma més completa possible.

És molt important entendre la diversitat d’identitats que hi ha a al societat i per tant, al sistema educatius, perquè cal assenyalar les violències i conflictes que viuen les persones trans, especialment en la infància i l’adolescència. I, sobreto, perquè cal establir mecanismes i adquirir recursos i coneixements per a fer que tots els infants i joves, sigui quina sigui la seva identitat, puguin desenvolupar-se amb plenitud i llibertat.

La jornada va començar amb la visualització del curmetratge/documental Yo soy una niña de Richard Zubelzu. Un fil que pretén visibilitzar la realitat de la transexualitat en la infància i destacar la importància d’un acompanyament per part de les famílies.

Un cop finalitzat el curmetratge vam donar pas a la taula rodona per comentar el documental i abordar el tema general de la jornada. En aquest espai, vam comptar amb la participació de diverses expertes i testimonis:

  • Paula Molina, pediatra a la Unitat d’Identitat de Gènere de Sant Joan de Déu
  • Sara Sdelci, biotecnòloga, investigadora i mare d’una nena trans
  • Natan Muñoz, professor i activista transfeminista
  • Pau Vilà, exalumne del grup de diversitat de l’Institut Montgrí de Girona

Finalment, afegir que des de l’aFFaC hem fet cas a les vostres demandes i ja estem treballant en l’elaboració d’un banc de recursos sobre aquesta temàtica que ben aviat estarà disponible al nostre web.

Mentrestant, podeu recuperar aquesta jornada aquí.

Comparteix

Les darreres notícies

Les darreres notícies

Si vols estar al dia sobre l’actualitat del sector educatiu, subscriu-te al nostre butlletí.

Rebràs al teu correu tota la informació sobre les nostres campanyes, actes i serveis disponibles.

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES de Associacions Federades de Famílies d'Alumnes de Catalunya- Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per mitjans electrònics. Legitimació: consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment a qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a assessorament@affac.cat. Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l'enllaç d'Avís Legal.

Consulta els butlletins anteriors
2022-06-14T11:30:05+02:0014 juny 2022||
Go to Top