934 35 76 86|affac@affac.cat

El Departament d’Educació rectifica i permet celebrar les festes de final de curs

El Departament d’Educació rectifica i permet celebrar les festes de final de curs

Les recomanacions de Salut arriben justament dues setmanes abans de finalitzar el curs escolar

Les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC) vam presentar aquesta setmana davant el Departament d’Educació, un comunicat on demanàvem la flexibilització de les mesures en les celebracions de comiat de curs.

Després de rebre un seguit de queixes per part de les famílies i considerant que el context sociosanitari actual no justifica que es segueixi limitant la participació de les famílies en els centres educatius, finalment les escoles i instituts podran gaudir de les festes de final de curs. El Departament de Salut ha enviat una instrucció amb les mesures de seguretat més adients a tots els centres educatius perquè puguin planificar les celebracions de la forma més segura.

D’entre totes aquestes, es recomana per damunt de tot, que les celebracions siguin a l’aire lliure on hi haurà d’haver 2,5 metres quadrats per persona i amb un màxim de 500 persones amb alumnat inclòs.

Si es fan a l’interior,  els espais hauran d’estar ben ventilats. També es recomana que es facin celebracions amb el grup bombolla sempre que sigui possible. Si hi assisteixen famílies, l’aforament màxim a l’interior serà de 250 persones.

Pel que respecta als àpats, només hi haurà la possibilitat d’organitzar el pica-pica a l’exterior i sempre que es pugui, s’haurà de fer amb estris individuals i respectant una distància de seguretat d’1,5 metres. Destacar també la mascareta serà obligatòria a partir dels 6 anys però els alumnes podran treure-se-la només en el moment de fer-se la foto de grup, que ha de ser a l’exterior. Es desaconsella la realització de coreografies i els balls.

Després d’un any excepcional on aquest col·lectiu ha estat marcat pel tancament escolar,  finalment les famílies i alumnes podran gaudir conjuntament de la finalització del curs i així acomiadar-se tal i com es mereixen. No es tracta només del final d’una etapa educativa, suposa també la fi d’una experiència vital que esperem deixar enrere ben aviat  per caminar cap a una normalitat molt enyorada.

Consulta totes les recomanacions en aquest document

Comparteix

2021-06-04T16:21:30+02:004 juny 2021||
Go to Top