L’aFFaC celebra la seva 47a Assemblea General Ordinària
El passat dissabte 17 de maig, les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC) van celebrar l’Assemblea General Ordinària de l’any 2024 amb la participació activa de més de cinquanta AFA d’arreu del territori.
La trobada va arrencar amb la benvinguda de Jordi de Carreras, president de l’aFFaC, i Lidón Gasull, directora de l’entitat, que van destacar la importància de fer xarxa i defensar plegades l’educació pública. Algunes AFA ens van acompanyar presencialment, a l’Institut Escola Eixample de Barcelona, mentre que altres van participar-hi en format telemàtic, a través de la plataforma Participa de l’aFFaC.
L’AGO més participativa
La novetat d’aquesta edició han estat els espais de treball conjunt amb les assistents, que l’aFFaC ha organitzat amb la voluntat d’escoltar l’opinió de les associades i decidir plegades cap a on avançar. Així, la primera part de l’assemblea es va estructurar en dos espais per poder debatre en grup i fer propostes d’accions conjuntes sobre dos temes clau del moment:
- Els reptes de les AFA davant el desmantellament de la pública i propostes d’impuls de la Plataforma La Pública, l’Escola de Tothom.
- L’educació inclusiva i proposta d’accions en el marc de la campanya #JoTambéHiVullAnar.
Després de tractar aquestes temàtiques, es va fer una pausa per recuperar energies amb un cafè i un petit pica-pica.
A continuació, es van exposar i votar la Memòria econòmica de l’any 2024 i el pressupost per a l’any 2025, així com l’acta de l’AGO de 2023 i la Memòria d’activitats del 2024.
A petició d’algunes associades, també es va posar sobre la taula la situació de paralització en la retirada d’amiant dels espais educatius, tenint en compte que l’exposició directa a aquest mineral comporta greus riscos per a la salut. L’aFFaC es va comprometre a dur a terme una anàlisi territorial per determinar els centres educatius afectats i exigir a les administracions un calendari que planifiqui una retirada d’amiant efectiva sense més dilacions.
Aquest any, a més, també s’ha celebrat una Assemblea General Extraordinària per a proposar un canvi en els estatuts amb l’objectiu de millorar l’operativitat econòmica de l’entitat.
Aquest, juntament amb els anteriors punts, es van sotmetre a votació de les assistents. Les votacions es van dur a terme a través de la plataforma Participa de l’aFFaC i, sense cap sorpresa, va quedar tot aprovat.
Moltes gràcies a totes les AFA que vau prendre part en la trobada!
En aquest enllaç podeu recuperar tota l’Assemblea General Ordinària 2024 i l’Assemblea General Ordinària 2025 de l’aFFaC.
Amb el suport de:
Notícies relacionades