934 35 76 86|affac@affac.cat

Opinió: A la cerca de l’educació feminista

Pot l’educació transformar la societat?

A moltes ens agradaria que la resposta fos inequívoca: l’escola pública ha d’educar per la transformació social. Però si mirem al nostre voltant veiem que estem lluny d’aquest objectiu.

Som coneixedores que l’escola perpetua els models culturals, econòmics i relacionals de la societat. A la vegada, la societat es perpetua a través de generar divisions, divisions per gènere, per raça, per edat, per capacitat, per classe, per religió, etc. En poques paraules, tots els sistemes econòmics i polítics necessiten educar per mantenir l’status quo, les estructures i les divisions o segregacions i això té com a conseqüència una societat més injusta. En aquest context, si l’escola no treballa per combatre les desigualtats que genera el sistema, contribueix a la reproducció de les injustícies socials.

Veure article complet

Comparteix

Les darreres notícies

Les darreres notícies

Si vols estar al dia sobre l’actualitat del sector educatiu, subscriu-te al nostre butlletí.

Rebràs al teu correu tota la informació sobre les nostres campanyes, actes i serveis disponibles.

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES de Associacions Federades de Famílies d'Alumnes de Catalunya- Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per mitjans electrònics. Legitimació: consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment a qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a assessorament@affac.cat. Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l'enllaç d'Avís Legal.

Consulta els butlletins anteriors
2020-09-03T15:40:34+02:005 març 2020|Educació feminista-Educació pública|
Go to Top