934 35 76 86|affac@affac.cat

Pot l’educació transformar la societat?

A moltes ens agradaria que la resposta fos inequívoca: l’escola pública ha d’educar per la transformació social. Però si mirem al nostre voltant veiem que estem lluny d’aquest objectiu.

Som coneixedores que l’escola perpetua els models culturals, econòmics i relacionals de la societat. A la vegada, la societat es perpetua a través de generar divisions, divisions per gènere, per raça, per edat, per capacitat, per classe, per religió, etc. En poques paraules, tots els sistemes econòmics i polítics necessiten educar per mantenir l’status quo, les estructures i les divisions o segregacions i això té com a conseqüència una societat més injusta. En aquest context, si l’escola no treballa per combatre les desigualtats que genera el sistema, contribueix a la reproducció de les injustícies socials.

Veure article complet

Comparteix

Les darreres notícies

Els darrers tuits

Les darreres notícies

Els darrers tuits

Si vols estar al dia sobre l’actualitat del sector educatiu, subscriu-te al nostre butlletí.

Rebràs al teu correu tota la informació sobre les nostres campanyes, actes i serveis disponibles.

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES de Associacions Federades de Famílies d'Alumnes de Catalunya- Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per mitjans electrònics. Legitimació: consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment a qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a assessorament@affac.cat. Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l'enllaç d'Avís Legal.

Consulta els butlletins anteriors
2020-09-03T15:40:34+02:005 març 2020|Educació feminista-Educació pública|
Go to Top