A la nostra societat es pensa que els infants són éssers innocents i éssers asexuats i, per tant, es creu que no cal parlar de sexualitat fins a la pubertat, ja que si se’n parla abans, perden la innocència i deixen de ser infants. Però la sexualitat està present des de l’inici de la vida de les persones, de diferents maneres en les diverses etapes evolutives, i moltes vegades de ben petites, necessiten informació i tenen inquietuds sobre diferents aspectes relacionats amb el cos, les relacions, la reproducció i la sexualitat en general.

L’activitat es basa en una investigació etnogràfica realitzada amb més de 2.500 nens i nenes que ens ha permès explorar com els infants entenen, expressen i viuen la sexualitat i ens ha donat eines sobre com volen que les persones adultes les acompanyem en el descobriment de la seva sexualitat.

Els objectius del taller són:

  • Generar un espai segur per conversar sobre l’educació sexual de filles i fills on compartir inquietuds, dubtes i experiències.
  • Reflexionar sobre com les construccions socials de la infància i la sexualitat influeixen en les pràctiques educatives quotidianes.
  • Donar a conèixer a les famílies els sabers i coneixements dels infants de 3 a 8 anys sobre sexualitat a partir dels resultats del projecte de recerca: SexAFIN.
  • Oferir recursos i eines a les famílies per obtenir informació sobre com parlar de sexualitat amb les seves filles i fills.
  • Webinar

📅 Dia: 28 de març
⏰ Hora: 17:30h
👥 Destinatàries: Famílies amb infants a primària
💶 Preu: gratuït
🚪 Aforament màxim: 100 assistents

A càrrec d’Estel Malgosa, antropòloga i economista, membre del projecte “SexAFIN“.

Amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes: