Projecte promogut per l’Agència de la Salut Pública de Barcelona (ASPB), l’Ajuntament de Barcelona i amb el suport del Consorci d’Educació de Barcelona.

El programa promou canvis en el model de menjador per tal que aquest sigui més saludable i sostenible, segur i just. Per això, proposa menús escolars amb menys carn vermella o processada i més proteïna d’origen vegetal (basada en llegums), i promou productes de proximitat i de temporada.

MEMSS es desenvolupa als centres educatius de la ciutat de Barcelona que disposen de servei de menjador i es treballa amb diferents agents: equip directiu, i professorat del centre escolar, empreses gestores de restauració, empreses de monitoratge, AFA i famílies.

Fitxa del projecte

Quin és l’objectiu del projecte?
L’objectiu principal és el de promoure una alimentació més saludable i sostenible, segura i justa, a l’entorn escolar, a través de la sensibilització dels col·lectius  implicats i la proposta de canvis en el model de menjador.

Objectius específics:
Sensibilitzar sobre la importància d’una alimentació més saludable, mitjançant propostes de millora en la programació de menús, d’acord amb les recomanacions oficials.
Sensibilitzar sobre la importància d’una alimentació més sostenible, a través d’enfortir l’economia local, de la nostra pagesia i contribuir a la bona salut dels nostres ecosistemes i fomentar el consum de producte fresc, local, de temporada i ecològic.
Promoure canvis en el model de menjador escolar que inclou la programació de menús, el monitoratge, i la gestió de la cuina.
 Promoure la participació de la comunitat educativa en el model de menjador escolar.

Quin és el públic destinatari?
AFA que gestionen el menjador

Inici del projecte?

2021