
Projecte promogut per l’Agència de la Salut Pública de Barcelona (ASPB), l’Ajuntament de Barcelona i amb el suport del Consorci d’Educació de Barcelona.
El programa promou canvis en el model de menjador per tal que aquest sigui més saludable i sostenible, segur i just. Per això, proposa menús escolars amb menys carn vermella o processada i més proteïna d’origen vegetal (basada en llegums), i promou productes de proximitat i de temporada.
MEMSS es desenvolupa als centres educatius de la ciutat de Barcelona que disposen de servei de menjador i es treballa amb diferents agents: equip directiu, i professorat del centre escolar, empreses gestores de restauració, empreses de monitoratge, AFA i famílies.
Fitxa del projecte
Quin és l’objectiu del projecte?
L’objectiu principal és el de promoure una alimentació més saludable i sostenible, segura i justa, a l’entorn escolar, a través de la sensibilització dels col·lectius implicats i la proposta de canvis en el model de menjador.
Objectius específics:
– Sensibilitzar sobre la importància d’una alimentació més saludable, mitjançant propostes de millora en la programació de menús, d’acord amb les recomanacions oficials.
– Sensibilitzar sobre la importància d’una alimentació més sostenible, a través d’enfortir l’economia local, de la nostra pagesia i contribuir a la bona salut dels nostres ecosistemes i fomentar el consum de producte fresc, local, de temporada i ecològic.
– Promoure canvis en el model de menjador escolar que inclou la programació de menús, el monitoratge, i la gestió de la cuina.
– Promoure la participació de la comunitat educativa en el model de menjador escolar.
Quin és el públic destinatari?
AFA que gestionen el menjador
Inici del projecte?
2021