Un any més, l’aFFaC llança la campanya Matricula a la Pública i, per primer cop, ens dirigim als partits polítics per exigir un posicionament clar sobre el model educatiu que defensen de cara a les eleccions del 14F.

Decidim educació. Apostem per la pública.

#ElFuturÉsPública

La campanya #ElFuturésPública interpel·la de forma directa als partits candidats a les eleccions perquè expliquin a la societat catalana si volen treballar per a garantir una educació pública de qualitat o si continuaran, com ha fet fins ara el Departament d’Educació, apostant per l’educació privada concertada. En l’espot de vídeo, l’entitat remarca que la crisi sociosanitària actual ha posat en evidència que els serveis públics són essencials per a garantir drets fonamentals i recorda que només apostant per la xarxa pública podem evitar que l’educació es converteixi en un privilegi per alguns i en un negoci per a uns altres.

La campanya reivindica, entre d’altres, la necessitat de fer una planificació dels recursos adequada a les necessitats d’escolarització. Una planificació que sigui capaç, no només d’oferir suficients places públiques per a tots els infants i joves de Catalunya, sinó també de garantir que aquestes places siguin de qualitat. Cal, per tant, incrementar el nombre de places, però també és necessari dotar els centres públics de més espais, més professorat i més professionals d’atenció especialitzada.

Es tracta d’una reivindicació amb què la comunitat educativa ha insistit durant la darrera dècada, però que aquest any cobra més sentit que mai. La covid-19 ha evidenciat les mancances d’un sistema educatiu col·lapsat com a conseqüència de la deixadesa i la manca de voluntat política del Departament d’Educació, més preocupat per acontentar el lobby de la xarxa privada concertada que per garantir un dret fonamental sense discriminacions.

Informació pràctica sobre preinscripció i matrícula pel curs 2021-22

Recordeu que heu de fer la preinscripció les famílies que teniu fills o filles que començaran P3 o primer d’ESO, també si és necessari canviar de centre, o si sou una família nouvinguda. Consulteu les nostres guies per a resoldre qualsevol dubte durant el procés de preinscripció i matrícula del curs 2021-22:

Com ja va passar el curs passat, enguany la presentació de sol·licituds de preinscripció per al curs 2021-22 es farà únicament per vies telemàtiques.

És important presentar la sol·licitud de preinscripció i tota la documentació acreditativa dins del termini establert per garantir l’ordre de prioritat d’accés del vostre fill/a.
• Educació infantil (2n cicle) i primària: el termini per a presentar la sol·licitud d’inscripció per via telemàtica és del 15 al 24 de març.
• Educació Secundària Obligatòria (ESO): el termini per a presentar la sol·licitud d’inscripció per via telemàtica és del 17 al 24 de març.
• Batxillerat: el termini per a presentar la sol·licitud d’inscripció per via telemàtica és de l’11 al 17 de maig.
• Cicles Formatius de Grau Mitjà: el termini per a presentar la sol·licitud d’inscripció per via telemàtica és de l’11 al 17 de maig.
• Cicles Formatius de Grau Superior: el termini per a presentar la sol·licitud d’inscripció per via telemàtica és del 25 al 31 de maig.