El projecte “Enlila’t. ReGENEREm les AFA” parteix d’una necessitat reconeguda per les AFA per avançar en el seu procés de transformació en clau feminista i poder esdevenir agents transformadors de la comunitat educativa en defensa de la paritat de gènere i l’educació feminista. Durant el curs 2020/21 el projecte va treballar amb diferents AFA amb comissions de gènere ja existents de tota Catalunya la redacció d’una guia sobre com crear comissions de gènere mixtes als centres educatius.(Aquesta guia està disponible al web de l’aFFaC per a qualsevol AFA interessada en promoure aquestes comissions de treball en defensa de l’educació feminista als seus centres educatius. )

El projecte continua vigent amb l’objectiu d’incorporar la perspectiva de gènere en l’activitat associativa de les AFA. Amb això, l’aFFaC facilitarà eines a les AFA per a encetar un procés d’autodiagnosi en clau de gènere i, d’aquesta manera, treballar per respectar l’equitat de gènere en qualsevol gestió i acció de l’AFA, i també en relació amb el centre escolar al que pertany. Una vegada s’hagi completat aquest procés d’autodiagnosi en clau de gènere, l’aFFaC publicarà a la seva pàgina web un recurs informatiu sobre com incorporar la perspectiva de gènere dins les AFA.

Fitxa del projecte

Quin és l’objectiu del projecte?

En primer lloc, defensar una educació pública i feminista, que sigui garant de les mateixes oportunitats per a tot l’alumnat independentment del seu origen, ètnia, cultura, gènere, sexe, religió, capacitats o qualsevol altra circumstància personal o social. D’altra banda, transformar l’aFFaC d’acord amb la perspectiva feminista que defensa. I finalment, incorporar la perspectiva de gènere en l’activitat associativa de les AFA.

Quin és el públic destinatari?

AFA de Catalunya

Quan es va iniciar el projecte?

2020 fins l’actualitat

Quin impacte tindrà?

La transformació interna de l’aFFaC i les AFA en clau feminista i la sensibilització i formació en educació feminista als diferents agents de la comunitat educativa de Catalunya.

Amb la col·laboració de:

Recursos vinculats

Jornada de Tardor 2020 aFFaC – Educació Feminista

Guia per la creació de comissions de gènere mixta als centres educatius

Guia creada a través del treball amb diferents AFA amb comissions de gènere ja existents de tota Catalunya (pròximament)