Participa al Pla Pilot de Digitalització Democràtica de Barcelona!

Xnet, el grup de famílies promotores i les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC), conjuntament amb la Direcció d’Innovació Democràtica i el Comissionat d’Innovació Digital de l’Ajuntament de Barcelona, i el Consorci d’Educació de Barcelona, posen en marxa un projecte per generalitzar una digitalització segura i respectuosa amb la sobirania de les dades que garanteixi la privacitat i el control de les dades, per tal de salvaguardar de manera integral els drets digitals de la comunitat educativa en els centres educatius de primària i secundària de la ciutat. Es tracta d’oferir una alternativa auditable i àgil a les eines més comunes com ara les de Google. El projecte preveu l’actualització d’eines existents i amb experiència a nivell internacional. L’objectiu és adequar-les a les necessitats dels centres, ampliar el nivell d’usabilitat perquè siguin plenament competitives i acompanyar l’accés amb tots els recursos tècnics i formatius que permetin un aprofitament màxim d’aquestes tecnologies per l’ensenyament presencial o en remot, utilitzant una plataforma integral de gran qualitat tècnica i fàcilment replicable.

Xnet és un projecte activista que treballa i proposa solucions avançades en diversos camps relacionats amb els drets digitals. L’associació Xnet és l’entitat encarregada de donar seguiment al programa pilot i fer-ne l’avaluació així com el disseny de la seva escalabilitat conjuntament amb la Direcció d’Innovació Democràtica, el Consorci d’Educació de Barcelona i el Comissionat d’Innovació Digital de l’Ajuntament de Barcelona.

El projecte inicia ara una fase pilot, en la que poden formar part un màxim de cinc centres educatius i ser el laboratori de proves de la implantació d’aquest programari que, si tot va bé, s’ampliaria a tots els centres que ho requereixin el curs vinent. Durant els propers mesos es desplegarà una Suite que integra de forma automatizada Nextcloud, Big Blue Button, Moodle, Jitsi, Etherpad i altres eines de programari obert i auditable en aquests cinc centres. La implementació inclou un servei tècnic i de formació permanent per a l’ús diari d’aquestes eines que també estan incorporats al projecte.

PARTICIPA AL PLA PILOT

Si vols que el teu centre educatiu participi al Pla Pilot de Digitalització Democràtica dels Centres Educatius, omple aquest formulari. Tens temps fins el 30 d’abril per inscriure’t.