El projecte “VEU i BOT” té com a objectiu atendre les necessitats i propostes dels nens, nenes i adolescents en l’àmbit educatiu producte de la pandèmia COVID-19 per a generar espais o eines de participació escolar que puguin ser utilitzats en contextos d’emergència. D’aquesta manera, el projecte contribueix a protegir el dret a la participació de nens, nenes i adolescents, prestant especial atenció a la igualtat de gènere i als grups més vulnerables, precisament els grups menys escoltats durant la pandèmia COVID-19.
El projecte es duu a terme en 8 escoles de diferents territoris de Catalunya, considerant la diversitat d’escoles públiques segons edat, nivells educatius (educació infantil, primària i secundària), projectes educatius, criteris demogràfics (zones urbanes i perifèriques) i segons la renda familiar de les famílies. A partir d’aquestes variables, es pretén definir una mostra heterogènia d’escoles perquè els espais i eines de participació generats durant les experiències participatives siguin reproduïbles en totes les escoles de Catalunya amb característiques similars. També es pretén que els espais o eines de participació infantil en l’àmbit educatiu que resulten de la intervenció siguin reproduïbles en altres contextos escolars de tota Europa amb la finalitat de protegir el dret a la participació dels nens i nenes en contextos d’emergència.






Etapes del projecte
Destinatàries:
1. L’alumnat, agent central de la diagnosi: els infants i joves són l’eix central i motor del projecte VEU i BOT.
2. Docents, acompanyament conscient i format: El projecte VEU i BOT incorpora un programa de formació al professorat que permet la seva capacitació en processos participatius.
3. Equip directiu, coordinació i impuls: el seu rol és cabdal per motivar la participació de tots els agents i garantir que els resultats s’implementaran.
