Tallers intergeneracionals d’art urbà als instituts

El projecte consisteix en donar a conèixer l’art urbà entre el públic adult, concretament entre les famílies d’alumnes d’instituts de secundària de la ciutat de Barcelona, participen conjuntament amb els seus fills i filles en processos de creació d’art urbà dignificant espais dels instituts dels barris on viuen.

Concretament, el projcecte consisteix en fer tallers de grafitis als instituts de secundària de la ciutat, dirigit a alumnes i famílies d’alumnes de secundària en horari no lectiu per dignificar algun espai del centre, amb la participació activa de les AFA (Associacions de Famílies d’Alumnes) dels instituts.

Cada taller consta de tres sessions mínim. En la primera sessió es dinamitza el grup, i es fa la primera conceptualització de la proposta entre totes les persones participants. En la segona i tercera sessió es plasma la proposta acordada en l’espai determinat amb el centre educatiu (preferiblement seran murs o mobiliari ubicat en els patis o altres espais exteriors dels centres educatius).

Els tallers estan realitzats i dinamitzats per artistes urbans vinculats a una entitat del sector, encarregada de coordinar la part artística i pedagògica del projecte.

Fitxa del projecte

Quin és l’objectiu del projecte?

Donar a conèixer l’art urbà a nous públics, concretament a les persones adultes/famílies vinculades als instituts de la ciutat. També dignificar un espai de l’institut a través de la realització d’un grafiti i promoure la cohesió social a través de l’art urbà.

Quin és el públic destinatari?

– Alumnat de 1r i 2n d’ESO i les seves famílies d’instituts de secundària de la ciutat de Barcelona.

Quan es va iniciar el projecte?

2021

Quin impacte té?

– Regenerar els espais dels instituts i dotar-los d’identitat col·lectiva
– Apropar l’art urbà a les famílies i generar nous públics.

Amb la col·laboració de:

Recursos vinculats

Fotografies dels tallers: