Senyals d’alerta i eines de suport
Bona part de la cultura, la ciència i tots els coneixements acumulats al llarg de la història estan en format lingüístic i, per accedir a ells, cal dominar el llenguatge en totes les seves dimensions. El llenguatge ens permet controlar la pròpia conducta i la dels altres, obtenir i donar informació, i aprendre i adquirir nous coneixements. Quan un infant té dificultats en desenvolupar de manera adequada el llenguatge, també pot tenir dificultat d’accés a la informació, la qual cosa perjudica el seu desenvolupament acadèmic, social i emocional.
Els infants i joves amb un desenvolupament atípic del llenguatge tenen el que es coneix com un Trastorn del Desenvolupament del Llenguatge(TDL). El TDL és un trastorn del neurodesenvolupament que pot tenir conseqüències negatives en el futur dels infants. És necessari, doncs, poder identificar precoçment a aquests infants i joves, oferir la intervenció adequada i fer les adaptacions necessàries en l’àmbit escolar, a més d’un suport emocional (sobretot a l’adolescència).
En aquest taller aprendrem què és un TDL, quines dificultats causa o pot causar, quines senyals ens poden avisar d’un possible TDL i, sobretot, què fer quan rebem el diagnòstic.
Els objectius d’aquest taller són:
- Entendre què és un TDL (Trastorn del desenvolupament del llenguatge)
- Saber quines són les causes que originen aquestes dificultats
- Identificar senyals d’alerta que puguin ajudar a detectar aquestes dificultats de manera precoç
- Saber què hem de fer després del diagnòstic
- Saber com ens poden ajudar des de l’escola
📅 Dia: 21 de novembre de 2023
⏰ Hora: 17:30h
👥 Destinatàries: Famílies amb infants a infantil i primària
💶 Preu: gratuït
🚪 Aforament màxim: 100 assistents
A càrrec de Roser Colomé Roura, neuropsicòloga pediàtrica (Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona).
Amb el suport del Departament de Drets Socials, amb càrrec a l’assignació del 0,7% de l’IRPF: