“Què es la mort?” és una pregunta que, en la nostra cultura, porta a reflexionar sobre el significat de la vida. Però la mort no és un fenomen universal i es viu i s’experimenta de manera diferent en diverses cultures.
En la nostra societat la mort és un tabú, sobretot quan parlem d’ella amb infants. La pregunta dels nostres fills i filles “Què passa quan morim?” obre a les famílies una finestra, que porta a parlar de temes que per a ells mateixos son difícils d’acceptar, i a vegades, de parlar. Des del segle XIX amb el trasllat dels cementiris fora de les ciutats i dels pobles, les societats occidentals s’han allunyat cada vegada més de la mort. Si abans estava totalment integrada en el cicle vital, essent una etapa més de la vida, ara ha passat a convertir-se en un tabú. Això provoca dificultats d’afrontar situacions de pèrdua i els infants creixen allunyats de la mort i moltes vegades han d’afrontar la pèrdua d’algun familiar acompanyats d’adults amb poques eines per acompanyar-los.
Els objectius del taller són:
- Reflexionar sobre els significats de la mort a la nostra societat, aportant coneixements sobre la construcció històrica i social de la mort i del més enllà.
- Entendre la transició de la mort des d’una etapa vital al tabú.
- Proporcionar recursos i eines a les famílies i altres persones que tinguin infants al seu càrrec per gestionar situacions de pèrdua i parlar de la mort amb els infants.
📅 Dia: 13 de desembre
⏰ Hora: 10h
👥 Destinatàries: Famílies amb filles i fills a primària i secundària
💶 Preu: gratuït
🚪 Aforament màxim: 100 assistents
A càrrec de Bruna Álvarez, membre d’AFIN.
Amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, amb càrrec a l’assignació del 0,7% de l’IRPF: