Aquest any a l’aFFaC presentem una Jornada de Primavera en format Cinegènere. Fusionem així dos grans projectes de l’entitat per visibilitzar una realitat que molts cops queda silenciada i que cal abordar amb profunditat: la infància i la joventut trans. Perquè és important entendre la diversitat d’identitats que hi ha a la societat i, per tant, al sistema educatiu, perquè cal assenyalar les violències i conflictes que viuen les persones trans, especialment en la infància i l’adolescència. I, sobretot, perquè cal establir mecanismes i adquirir recursos i coneixements per a fer que tots els infants i joves, sigui quina sigui la seva identitat, puguin desenvolupar-se amb plenitud i llibertat.

Per a fer-ho, en primer lloc, vam veure el curtmetratge/documental Yo soy una niña, de Richard Zubelzu. Un film que pretén visibilitzar la realitat de la transexualitat en la infància i destacar la importància d’un acompanyament per part de la família.

Després del visionat vàrem tenir una taula rodona per comentar el documental i altres temes amb:

  • Paula Molina, Unitat d’Identitat de Gènere de Sant Joan de Déu
  • Natan Muñoz, professor i activista transfeminista
  • Pau Vilà, exalumne del grup de diversitat de l’Institut Montgrí de Girona
  • Sara Sdelci, biotecnòloga, investigadora i mare d’una nena trans

📅 Dia: 19 de maig de 2022
Hora: 17:30h
👥 Destinatàries: famílies, infants i joves
💶 Preu: gratuït

Modalitats de participació

Vull venir presencialment a la jornada

El visionat presencial tindrà lloc a l’espai Francesca Bonnemaison (carrer de Sant Pere Més Baix 7, Barcelona). Recordeu que la Jornada de Primavera serà el 19 de maig a les 17:30h. Recomanem arribar una estona abans per garantir la puntualitat de l’acte.

L’entrada és gratuïta però és necessària la inscripció prèvia.

Sóc una AFA i vull seguir el visionat des del meu centre

Si vius fora de Barcelona, també pots visionar la jornada al teu centre escolar. Contacta amb la teva AFA o amb l’equip directiu per seguir el nostre cinegènere a la sala d’actes del centre o a qualsevol aula equipada amb projector.

Descarrega la nostra guia per seguir la jornada des del centre educatiu:

Vull seguir l’esdeveniment per streaming

Si ho prefereixes també podràs seguir la Jornada de Primavera via streaming. El 19 de maig a les 17:30h retransmetrem en directe l’acte a través del nostre canal de youtube.

Connecta’t al cinegènere i deixa els teus dubtes i comentaris al xat, els farem arribar a les membres de la taula rodona.

Tràiler

Fitxa tècnica

Direcció: Richard Zubelzu
Producció: Magda Calabrese
Direcció de fotografia: Javier Acebes
Guió: Richard Zubelzu

Muntatge: Richard Zubelzu
Durada: 20 minuts
Any: 2019

Amb el suport del Departament de Drets Socials: