Preparat/da per fer del teu centre educatiu el millor? Esquiva obstacles i distribueix els recursos per aconseguir que tots els espais siguin inclusius. Desplega les teves habilitats estratègiques i aconsegueix la màxima puntuació!

A Catalunya hi ha més de 200.000 infants i adolescents que no poden gaudir del dret a l’educació com ho fan els seus companys i companyes, pel sol fet que tenen alguna Necessitat Específica de Suport Educatiu (NESE).

Amb Inkludo, us endinsareu en una aventura que us farà reflexionar sobre la importància de tenir un model educatiu inclusiu. Perquè el millor centre educatiu és aquell on tots els infants i adolescents hi tenen cabuda!

EL JOC

Inkludo és un joc de taula per jugar en família, amb amics, a l’aula, a la ludoteca… Un joc on l’èxit educatiu s’aconsegueix amb aules, instituts i escoles inclusives!

Tots i totes tindreu el mateix objectiu: distribuir els recursos i elements disponibles per aconseguir un centre educatiu inclusiu. Per fer-ho, haureu d’evitar les barreres arquitectòniques, comunicatives, socials i emocionals. L’estratègia serà la clau de l’èxit per obtenir la puntuació màxima.

LA TARDA !

L’aFFaC us convida a jugar a La Tarda Inkludo! 🧩 El pròxim dijous, 28 de novembre, veniu a la Biblioteca Gabriel Garcia Márquez a descobrir i jugar al nou joc de taula sobre inclusió que acabem d’estrenar, dissenyat per a infants i adolescents a partir de 8 anys. 

Hi haurà dos torns de joc: a les 17 h o bé a les 18 h. L’entrada és gratuïta, només cal inscripció prèvia.

Veniu amb moltes ganes de jugar, us hi esperem!

COMENCEM A JUGAR!

El joc ofereix dues modalitats de nivell: Escola (iniciació) i Institut (expert).

Modalitat Escola

L’objectiu de la partida és aconseguir el màxim nombre d’estrelles dibuixant al full Escola. Aquest full representa diferents espais d’un centre educatiu, i la part superior explica com obtenir aquestes estrelles. Al seu torn, les cartes us indiquen què heu de dibuixar al full i activen mesures universals i addicionals per promoure la inclusió. La partida acaba quan no podeu dibuixar el que se us demana.

Modalitat Institut

L’objectiu és obtenir el màxim de punts dibuixant al full Institut segons les cartes d’objectiu. Aquestes inclouen conceptes clau com escolta activa, autonomia, cooperació, accés, calma i suport, que ens ajudaran a adquirir eines per promoure la inclusió. La partida acaba un cop realitzats 15 torns.

La dinàmica d’Inkludo és senzilla. El joc funciona per rondes que són simultànies per a tots els jugadors i jugadores. La partida es desenvolupa destapant cartes que mostraran un dibuix amb una condició, la qual els i les participants hauran de dibuixar al seu full estratègicament. Llegiu atentament les instruccions per descobrir com s’acaben les partides en cada modalitat. També s’hi pot jugar en modalitat cooperativa.

COMPONENTS

Un bloc de joc: els fulls tenen una cara per jugar a la modalitat Escola (joc d’iniciació i fins a 12 anys), i l’altre per jugar a la modalitat Institut (joc expert: a partir de 12 anys).
27 cartes: 15 cartes de dibuix i 12 cartes d’objectius.
1-10 jugadors/es
A partir de 8 anys
– Partides de 10 a 15 minuts
Autor: Perepau Llistosella
Il·lustració i Disseny: Pedro A. Alberto
Edició: Equip aFFaC

DESCÀRREGUES

T’has quedat sense pàgines per a jugar? Cap problema! Aquí te les pots descarregar per jugar de manera il·limitada! [Descarregar aquí]

EL PERQUÈ DEL JOC

L’octubre de 2017, el Departament d’Educació va aprovar el conegut com a Decret d’Educació Inclusiva, basat en els principis d’inclusió, normalització i atenció personalitzada.
Aquest Decret mai s’ha implementat plenament, deixant més de 200.000 alumnes amb NESE a Catalunya sense accés equitatiu a l’educació. 
Cansades d’esperar, l’aFFaC va llançar la campanya #JoTambéHiVullAnar amb famílies i entitats per reclamar una educació pública inclusiva. D’aquesta iniciativa neix Inkludo, per compartir de manera lúdica les nostres reivindicacions amb la comunitat educativa sobre els efectes d’un model educatiu poc inclusiu.

Amb el finançament de l’Ajuntament de Barcelona:

Amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Psicopedagogia i Orientació Educativa i Professional: