consells per a les famílies
L’acte de menjar, a més de ser un procés nutritiu, té connotacions educatives, de convivència, proporciona plaer, enforteix les relacions afectives, facilita la comunicació, serveix com a element d’identificació social, cultural i religiosa, i permet acompanyar i potenciar la responsabilitat i l’autonomia dels infants, entre d’altres. El procés d’aprenentatge d’hàbits alimentaris saludables i sostenibles és especialment important durant els primers anys de vida ja que, a més de facilitar un bon estat nutricional i un creixement òptim, pot ajudar a establir una bona relació amb el menjar i a consolidar uns hàbits promotors de salut, tant durant la infància i l’adolescència, com en l’edat adulta.
Aquesta etapa pot ser una bona oportunitat per promoure i establir uns hàbits alimentaris saludables i sostenibles també en tota la família i entre les diferents persones que acompanyen els àpats dels infants o que hi participen de maneres diverses.
L’objectiu del taller és:
- Donar a conèixer el contingut del document “Acompanyar els àpats dels infants. Consells per a les famílies i per als menjadors escolars”.
- Posar en valor la importància de l’acte de menjar com una oportunitat d’aprenentatge.
- Oferir eines per promoure hàbits d’alimentació saludables i sostenibles en l’entorn familiar.
- Transmetre coneixements i habilitats per resoldre situacions potencialment conflictives derivades de l’estona dels àpats

📅 Dia: 15 de maig del 2025
⏰ Hora: 17:30h
👥 Destinatàries: Famílies amb infants a la darrera etapa d’infantil i primària
💶 Preu: gratuït
🚪 Aforament màxim: 100 assistents
A càrrec de POICAT-ASPCAT
Amb el suport del Departament de Salut (Generalitat de Catalunya)