A la nostra societat es pensa que els infants són éssers innocents i éssers asexuats i, per tant, es creu que no cal parlar de sexualitat fins a la pubertat, ja que si se’n parla abans, perden la innocència i deixen de ser infants. Però la sexualitat està present des de l’inici de la vida de les persones, de diferents maneres en les diverses etapes evolutives, i moltes vegades de ben petites, necessiten informació i tenen inquietuds sobre diferents aspectes relacionats amb el cos, les relacions, la reproducció i la sexualitat en general.
Si els adults que els acompanyen en el seu creixement no els poden proporcionar les eines adequades que satisfacin les seves curiositats, troben respostes a través de la TV, internet, la pornografia, el grup d’iguals o els mitjans que tenen al seu abast. Diversos estudis internacionals mostren que el fet de tenir coneixements de sexualitat des de la primera infància, d’acord amb la seva etapa evolutiva, produeix un retard en l’inici de les primeres relacions sexuals coitals, fomenta decisions informades i conscients i, relacions més equitatives, plenes i saludables. Aquesta xerrada pretén aportar eines, estratègies i recursos pràctics sobre com parlar de sexualitat i reproducció amb els infants.
Els objectius del taller són els següents:
– Generar un espai segur per conversar sobre l’educació sexual de fills i filles on compartir inquietuds, dubtes i experiències.
– Reflexionar sobre com les construccions socials de la infància i la sexualitat influeixen en les pràctiques educatives quotidianes.
– Donar a conèixer a les famílies els sabers i coneixements dels infants de 3 a 12 anys sobre sexualitat a partir dels resultats del projecte de recerca: SexAFIN, educació afectivosexual i reproductiva a les escoles de primària.
– Oferir recursos i eines a les famílies per obtenir informació sobre com parlar de sexualitat amb els seus fills i filles.
📅 Dia: 16 de novembre
⏰ Hora: 17:30h
👥 Destinatàries: Famílies amb infants de 9 a 12 anys
💶 Preu: gratuït
🚪 Aforament màxim: 100 assistents
A càrrec d’Estel Malgosa, membre d’AFIN.
Amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona: