Project Description

Aquest ha tornat a ser un curs inestable i complicat a nivell de salut, però també laboral, econòmic, social i emocional. Una inestabilitat que ha impactat especialment en les famílies més desafavorides i que s’ha fet permeable als infants.

Per a molts nens, nenes i joves, l’única oportunitat de poder gaudir d’un estiu amb els seus companys i companyes és participar al casal organitzat per l’AFA. Si renunciem a gestionar els casals d’estiu, estarem cedint aquest espai a empreses amb afany de lucre, que deixaran enrere aquells infants amb més dificultats econòmiques.

Des de l’aFFaC creiem fermament que les AFA sou una peça clau perquè aquest any cap infant es quedi sense poder gaudir de les vacances, i volem estar al vostre costat per oferir-vos tota la informació que necessiteu per organitzar un casal amb èxit.

Assegurances

Recordeu!

Per estar federades a l’aFFaC compteu amb beneficis exclusius en la cobertura i contractació de les assegurances ètiques d’Arç Cooperativa.

Accedeix al portal d’assegurances

Totes les AFA que organitzeu casals d’estiu esteu obligades per llei a tenir dues assegurances contractades:

Pòlissa de Responsabilitat Civil: les AFA que esteu federades a l’aFFaC no l’heu de contractar, disposeu d’aquesta assegurança de manera automàtica i sense cost addicional.

Pòlissa d’Accidents pels monitors i infants: cobreix a totes les participants del casal durant les activitats realitzades tant dins com fora del recinte escolar i en qualsevol horari. Comproveu en quins casos teniu inclosa aquesta cobertura i en quins cal que feu una pòlissa d’accidents addicional:

 • Si les persones participants (monitores, coordinadores i infants) són les mateixes que teniu assegurades durant el curs per a la realització d’activitats extraescolars: no cal que feu cap contractació addicional, la mateixa pòlissa per a activitats extraescolars cobreix aquestes persones durant el casal d’estiu fins al 31 d’agost.

 • Si al casal hi participen persones que no estan incloses en la pòlissa d’extraescolars que es fan durant el curs: cal contractar l’assegurança dels casals i les colònies per aquestes persones. Ho podeu fer a través d’aquest enllaç sense haver d’introduir cap dada personal, indicant únicament el nombre de persones que voleu assegurar.

 • Si feu alguna activitat després del 31 d’agost: cal que contracteu la pòlissa addicional per totes les persones que hi participen (tant si estan incloses en la pòlissa d’extraescolars com si no). Ho podeu fer a través d’aquest enllaç sense haver d’introduir cap dada personal, indicant únicament el nombre de persones que voleu assegurar.

Aquest any, per la situació excepcional de la covid-19, si el casal d’estiu s’anul·la totalment per causes relacionades amb la pandèmia, es retornà la part proporcional del preu de l’assegurança dels casals i les colònies corresponent als dies que no s’hagi pogut celebrar.

Recordeu que totes les AFA federades a l’aFFaC podeu crear gratuïtament un perfil al nostre portal d’Arç cooperativa per a fer totes les contractacions de manera àgil i descarregar els certificats de les vostres assegurances.

Si encara no us hi heu registrat, podeu seguir les indicacions d’aquesta guia.

Normativa

Important!

Cal que consulteu el document amb els criteris per al desenvolupament d’activitats de lleure pel curs 2020-21 del Departament d’Educació.

Normativa casals 20/21
 • Organització i distribució:
  • Els infants es distribuiran en grups bombolla:
  ___Ràtio recomanada: 10-14 infants.
  ___Ràtio màxima: 24 infants.
  • Cada grup bombolla tindrà 1 monitor dinamitzador.
  • Els monitors poden tenir diferents grups bombolla en dies i hores diferents.
  • Cada casal tindrà 1 monitor encarregat de complir les mesures de d’higiene i prevenció.
  • Cal evitar trobades entre diversos grups bombolla.
  No es poden fer activitats d’exhibició per a les famílies.

   

 • Mesures d’higiene i prevenció:
  • Comprovar i registrar diàriament la temperatura i simptomatologia de tots els infants, adolescents i monitors/es.
  Mascareta obligatòria durant tota l’activitat (adults i infants a partir de 6 anys)
  Mascareta recomanada durant tota l’activitat (infants entre 3 i 6 anys)
  Distància física de seguretat (1,5m en espais tancats i 1m en espais oberts)
  Higiene i rentat de mans regular
  Evitar compartir material

 • Trajectes en autocar:
  Mascareta obligatòria durant tota l’activitat (adults i infants a partir de 6 anys)
  Mascareta recomanada durant tota l’activitat (infants entre 3 i 6 anys)
  Prohibit menjar i beure dins l’autocar
  • Es poden utilitzar tots els seients, però si hi ha espai es procurarà màxima separació entre grups bombolla i infants.
  • Caldrà mantenir la mateixa assignació de seients en l’anada i la tornada.