A la nostra societat hi ha la creença que els infants són éssers innocents i éssers asexuats i, per tant, es creu que no cal parlar de sexualitat fins a la pubertat, ja que si se’n parla abans, perden la innocència i deixen de ser infants. Però la sexualitat està present des de l’inici de la vida de les persones, de diferents maneres en les diverses etapes evolutives, i moltes vegades de ben petites, necessiten informació i tenen inquietuds sobre diferents aspectes relacionats amb el cos, les relacions, la reproducció i la sexualitat en general.

Si els adults que els acompanyen en el seu creixement no els poden proporcionar les eines adequades que satisfacin les seves curiositats, troben respostes a través de la TV, internet, la pornografia, el grup d’iguals o els mitjans que tenen al seu abast.

Diversos estudis internacionals mostren que el fet de tenir coneixements de sexualitat des de la primera infància, d’acord amb la seva etapa evolutiva, produeix un retard en l’inici de les primeres relacions sexuals coitals, fomenta decisions informades i conscients i, relacions més equitatives, plenes i saludables.

La finalitat de la xerrada és la de donar eines per parlar de sexualitat, sigui a l’edat que sigui. Considerem que s’ha de poder parlar sempre. Això sí, partint del respecte i de l’interès que també tinguin els infants. En el cas dels infants d’entre 3 i 8 anys, es fa especial èmfasi a parlar de les vivències amb el cos.

  • Webinar

📅 Dia: 20 d’octubre
⏰ Hora: 18:30h
👥 Destinatàries: Famílies, professorat, membres d’AFA, professionals de l’educació i qualsevol persona interessada en la temàtica.
💶 Preu: gratuït si ets membre d’AFA federada a l’aFFaC / 5€ si no ets membre d’AFA federada a l’aFFaC.
🚪 Aforament màxim: 80 assistents.

A càrrec d’Estel Malgosa, membre del Grup de recerca AFIN (Universitat Autònoma de Barcelona).

Amb el suport de: