Atenció!

Ja podeu consultar la vostra plaça escolar assignada pel curs 2021-22 al web del Departament d’Educació. Podeu accedir-hi mitjançant aquest enllaç.

Preinscripció 2021-22

Com cada any, l’aFFaC acompanya a les famílies en el seu camí cap a la pública. En la nostra guia per a la preinscripció escolar 2021-22 us informem de tots els terminis, procediments i documentació necessària per matricular els vostres fills i filles a la xarxa pública:

Descarrega la guia

Campanya Matricula a la Pública 2021:

Un any més, l’aFFaC llança la campanya Matricula a la Pública i, per primer cop, ens dirigim als partits polítics per exigir un posicionament clar sobre el model educatiu que defensen de cara a les eleccions del 14F.

Decidim educació. Apostem per la pública.

#ElFuturÉsPública

La campanya #ElFuturésPública interpel·la de forma directa als partits candidats a les eleccions perquè expliquin a la societat catalana si volen treballar per a garantir una educació pública de qualitat o si continuaran, com ha fet fins ara el Departament d’Educació, apostant per l’educació privada concertada. En l’espot de vídeo, l’entitat remarca que la crisi sociosanitària actual ha posat en evidència que els serveis públics són essencials per a garantir drets fonamentals i recorda que només apostant per la xarxa pública podem evitar que l’educació es converteixi en un privilegi per alguns i en un negoci per a uns altres.

La campanya reivindica, entre d’altres, la necessitat de fer una planificació dels recursos adequada a les necessitats d’escolarització. Una planificació que sigui capaç, no només d’oferir suficients places públiques per a tots els infants i joves de Catalunya, sinó també de garantir que aquestes places siguin de qualitat. Cal, per tant, incrementar el nombre de places, però també és necessari dotar els centres públics de més espais, més professorat i més professionals d’atenció especialitzada.

Es tracta d’una reivindicació amb què la comunitat educativa ha insistit durant la darrera dècada, però que aquest any cobra més sentit que mai. La covid-19 ha evidenciat les mancances d’un sistema educatiu col·lapsat com a conseqüència de la deixadesa i la manca de voluntat política del Departament d’Educació, més preocupat per acontentar el lobby de la xarxa privada concertada que per garantir un dret fonamental sense discriminacions.

Descarrega la nota de premsa