Logo aFFaC_2020_POSITIU
No oblideu compartir aquest butlletí amb les famílies i el centre educatiu!
ítems filera

#Desconcertades 📣

És el moment de qüestionar-nos els concerts educatius

El proper mes de març està previst que el Departament d'Educació renegociï a quins centres educatius privats finançarà a través de concerts educatius. És a dir: decidirà quants centres privats concertats hi haurà durant els propers 9 anys.

Estem, per tant, davant d'una oportunitat històrica per fer el que hauríem hagut de fer fa molt temps: plantejar el debat social, polític i mediàtic sobre la necessitat de continuar finançant amb fons públics escoles i instituts que són propietat d'entitats privades.

Nosaltres ho tenim clar: ara és el moment que totes les famílies, professorat i alumnat ens unim per reclamar l'educació que ens mereixem. Una educació innovadora, capdavantera i veritablement inclusiva. Volem abandonar el pòdium europeu de l'abandonament escolar prematur i convertir-nos en referents en l'educació del futur: la més inclusiva, la més feminista, la més sostenible. Volem la millor escola, i no podem seguir esperant.

UNA MESURA DEL 1980 NO TÉ CABUDA EN PLE 2022
Cal recordar que els concerts educatius van aparèixer després de la dictadura franquista i havien de ser una mesura temporal mentre l'administració enfortia una xarxa pública molt debilitada. Però això no va passar mai. 40 anys més tard, la figura excepcional del concert educatiu s'ha instaurat com una perversa normalitat, i la promesa d'una xarxa pública per a tothom s'ha diluït sense fer soroll.
És per tot això que l'aFFaC llança #Desconcertades. Una campanya que es qüestiona els concerts educatius i demana la seva eliminació progressiva per aconseguir una única xarxa que aculli a tots els infants, famílies i professorat de Catalunya. Una xarxa innovadora, cohesionada, capdavantera i de referència.


Ja pots llegir, signar i difondre el manifest!
📺 No us perdeu les càpsules de #Desconcertades. Cada setmana en tindrem una de nova fins a analitzar des de tots els punts de vista, per què és moment de qüestionar-nos els concerts educatius. Mireu, mireu! 👇🏿👀

Pels drets i la diversitat, és el moment de qüestionar-nos els concerts educatius. Amb la Bel Olid.

Bel Olid

Per compromís històric, és el moment de qüestionar-nos els concerts educatius. Amb el Quim Lázaro.

Quim Lázaro

Per responsabilitat econòmica, és el moment de qüestionar-nos els concerts educatius. Amb el Josep Manel Busqueta.

Josep Manel Busqueta

Qui creieu que serà la nostra pròxima convidada...❓

Estigueu atentes a les nostres xarxes socials i al web desconcertades.cat!

facebook twitter youtube custom instagram website 
Si no desitges rebre més informacions nostres pots donar-te de baixa d'aquest butlletí.