Logo aFFaC_2020_POSITIU
No oblideu compartir aquest butlletí amb les famílies i el centre educatiu!
ítems filera

Butlletí aFFaC:

📚 Noves formacions, 📅 calendari d'impostos,

🗞️ últimes notícies... i molt més!

Donem la benvinguda a l'octubre carregades de formacions, notícies, serveis i moltes novetats per fer-vos el dia a dia més fàcil:

📚 FORMACIÓ

Estrenem la tardor amb els cursos de Gestió per a AFA. Com sempre, mantenim la gratuïtat dels cursos per a totes les AFA federades a l'aFFaC i oferim 2 nivells per adaptar-nos a les necessitats de cada AFA.

Aquest any, a més, incorporem algunes novetats:
  • Format webinar amb grups reduïts: per tal de facilitar l'assistència a les nostres formacions i d'adaptar-nos al màxim als vostres horaris i necessitats, aquest curs tots els cursos de gestió es faran en format webinar. Ho fareu acompanyades d'una de les nostres tècniques territorials, que impartirà la sessió per videoconferència i respondrà a tots els vostres dubtes en directe!
  • Contingut adaptat a la tipologia de centre i a l'etapa educativa: redissenyem els continguts dels cursos per donar una resposta totalment adaptada a les vostres necessitats segons si sou una Escola Bressol, una Escola d'Infantil (2n cicle) i Primària, una Escola Rural o un Institut.

> Tenim més de 70 convocatòries obertes!

Només heu d'escollir el nivell que més s'adiu a les vostres necessitats i seleccionar la data que us vagi millor. Podreu escollir opcions de matí o de tarda, així com decidir si voleu fer el curs de manera intensiva o extensiva:
1-Curs Gestió N1
Durada: 3h (repartides en 1 o 2 sessions).
Destinatàries: Membres de la Junta de l’AFA.
Preu: bper a AFA federades a l’aFFaC (25€ no federades).
2-Curs Gestió N2
Durada: 2 hores.
Destinatàries: Membres de la Junta de l’AFA.
Preu: gratuït per a AFA federades a l’aFFaC (25€ no federades).

📅 CALENDARI D'IMPOSTOS

Com ja sabeu, totes les AFA que factureu amb IVA o que feu pagaments amb IRPF esteu obligades a declarar trimestralment els vostres impostos a l'Agència Tributària.
És recomanable que aquesta tasca l'assumeixi una persona externa a l'associació que es dediqui professionalment a la gestió comptable. Així, ens assegurem que podrem complir amb els terminis establerts per Hisenda i estarem al dia de les nostres obligacions fiscals.
documents_papers_sheets_icon_187088
⚠️ Recordeu que el pròxim 20 d'octubre acaba el termini per declarar l'IVA i l'IRPF del tercer trimestre.
Sabem que, per a moltes AFA, gestionar aquests impostos o trobar algú que ho faci en nom vostre és una tasca farragosa. És per això que des de l'aFFaC hem buscat la manera de fer-vos més fàcil aquest tràmit.


🤝 Gràcies a l'acord que vam establir el curs passat amb CIM Tax, un equip especialitzat en serveis fiscals, legals i financers, si esteu federades a l'aFFaC ara podeu contractar els serveis d'aquests professionals i oblidar-vos de maldecaps.

Només cal que escolliu l'opció que més s'adiu a les vostres necessitats i activitat i que feu la contractació amb prou marge per poder-vos donar el servei. Podeu consultar tota la informació, terminis i preu del servei en aquest botó:

📰 ÚLTIMES NOTÍCIES

Continuem el desenvolupament del programa de gestió per a AFA!

FormAPP
Com ja sabeu, un dels reptes d'aquest curs és consolidar el desenvolupament d'un programa de gestió perquè les AFA tingueu al vostre abast una eina intuïtiva i senzilla des d'on fer totes les operacions i gestions.

Sabem que teniu tantes ganes com nosaltres de conèixer com serà aquest programa i és per això que no deixem de treballar per tenir-lo enllestit el més aviat possible.
Per ara, l'equip de desenvolupadores continua treballant per ajustar aquest programa a les necessitats que ens vau fer arribar mitjançant l'enquesta que us vam fer arribar. Esperem poder-vos portar una versió de prova a la pròxima Assemblea General Ordinària.

Les famílies denuncien improvisació i manca de planificació d’Educació en la formació professional

Captura
“El govern no ha fet els deures en l’FP”. Amb aquesta contundència, les famílies representades per l’aFFaC (Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya) critiquen la gestió del Departament d’Educació del procés de preinscripció i matrícula de l’FP, desbordada aquest curs per l’augment de la demanda de més del 20 %.

En aquest sentit, l’aFFaC ha qüestionat la decisió d’Educació d’obrir places virtuals per cursar els graus d’FP en línia...

L’aFFaC demana revisar l’ús de les mascaretes a les escoles per l’“impacte en l’aprenentatge” i en la “salut emocional”

Captura
L'aFFaC demana al Departament d'Educació que revisi l'ús de les mascaretes als centres eductius, on són obligatòries a partir dels 6 anys. En una roda de premsa, la presidenta de l'aFFaC, Belén Tascón, ha advertit que aquesta mesura afecta la “salut emocional i física” dels infants i...

⭐ INICIATIVA DESTACADA

La Unipau ha engegat aquest dilluns el projecte “Edupau”, una iniciativa educativa per apropar la cultura de pau als i les més joves a través de les noves tecnologies. La presentació ha tingut lloc a la Casa de Cultura i ha servit per presentar les dues principals branques del projecte: la creació d’una videoteca de conceptes de cultura de pau i l’organització d’una setmana de debats juvenils en línia sobre aquests conceptes.
facebook twitter youtube custom instagram website 
Si no desitges rebre més informacions nostres pots donar-te de baixa d'aquest butlletí.