Logo aFFaC_2020_POSITIU
铆tems filera

El prototip per digitalitzar els centres

educatius sense Google ja 茅s una realitat

Participa al Pla Pilot de Barcelona!

L'aFFaC, en col路laboraci贸 amb el grup de fam铆lies impulsor, l'organitzaci贸 Xnet, la Direcci贸 d'Innovaci贸 Democr脿tica de l'Ajuntament de Barcelona i el Consorci d'Educaci贸 de Barcelona, participem en el desplegament d'una eina de digitalitzaci贸 alternativa a les que ofereix Google.

Per fer-ho, hem iniciat un Pla Pilot a la ciutat de Barcelona, que d贸na l'oportunitat als centres educatius d'explorar les possibilitats d'aquesta eina de manera gratu茂ta, segura, sense comprom铆s de perman猫ncia i sense haver de renunciar a les altres eines implantades actualment.
铆tem xnet

INFORMACI脫 PR脌CTICA:

馃幆 Quin objectiu t茅 aquest prototip?
El nostre objectiu 茅s dissenyar una eina que posi a l'abast de tots els centres educatius eines digitals que protegeixin les dades personals dels nostres infants i que no tinguin interessos econ貌mics amagats.

Tal com denuncien diverses entitats especialistes en drets digitals, les grans corporacions prove茂dores d'eines digitals que utilitzem di脿riament podrien estar vulnerant la nostra privacitat amb pr脿ctiques de captaci贸 i creuament de dades personals amb finalitats comercials i econ貌miques. Un clar exemple d'aquest tipus de pr脿ctiques 茅s Google, que mitjan莽ant eines com Google Classroom/GoogleSuite, estaria vulnerant la privacitat dels nostres fills i filles.

Per aquesta ra贸, algunes fam铆lies i entitats preocupades pels drets dels nostres infants estem treballant en en col路laboraci贸 amb l'Ajuntament de Barcelona i el Consorci d'Educaci贸 de Barcelona pel desenvolupament d'una eina segura per a les escoles.

Per a l'aFFaC 茅s molt important defensar una educaci贸 lliure dels interessos econ貌mics de grans corporacions que veuen les dades dels nostres fills i filles com un producte de mercat i que aprofiten la manca de control de l'administraci贸 per captar i creuar informaci贸 extremadament sensible.

馃捇 En qu猫 consisteix el Pla Pilot?
El Pla de Digitalitzaci贸 Democr脿tica dels Centres Educatius inclou una fase d'assaig (Pla Pilot) que ens permetr脿 detectar possibles millores a fer en la versi贸 definitiva d'aquesta eina.

Es tracta d'una fase absolutament segura pels nostres infants i joves, que permetr脿 a les escoles provar aquesta nova eina de manera gratu茂ta, sense comprom铆s de perman猫ncia i sense haver de renunciar al sistema actual.

Tots els centres participants disposareu, a m茅s, de formaci贸 i assessorament permanent per tal d'acompanyar-vos en el desplegament d'aquesta eina.

鉁嶐煆 Com m'hi puc inscriure?
Tots els centres educatius de la ciutat de Barcelona que vulgueu participar en aquest Pla Pilot per explorar aquesta nova eina heu d'omplir el formulari que trobareu en aquest enlla莽.

馃搮 Fins quan m'hi puc inscriure?
La data l铆mit per rebre les inscripcions 茅s el 30 d'abril.

馃挕 Qui hi ha al darrere?
Aquesta iniciativa sorgeix d'algunes fam铆lies preocupades per la creixent pres猫ncia de grans corporacions com Google i Microsoft en els nostres centres educatius. Empreses privades que, entre d'altres, recullen les dades dels i les alumnes sense que el centre educatiu ni les fam铆lies tinguem el control de l'煤s que es fa d'aquestes dades.

En aquest context, l'organitzaci贸 Xnet i l'aFFaC hem posat en marxa aquest Pla de Digitalitzaci贸 Democr脿tica dels Centres Educatius en col路laboraci贸 de la Direcci贸 d'Innovaci贸 Democr脿tica de l'Ajuntament de Barcelona i del Consorci d'Educaci贸 de Barcelona i amb el suport d'USTEC i el SEPC.
facebooktwitteryoutubecustominstagramwebsite
Si no desitges rebre m茅s informacions nostres pots donar-te de baixa d'aquest butllet铆.