Logo aFFaC_2020_POSITIU
No oblideu compartir aquest butlletí amb les famílies i el centre educatiu!
ítems filera

BUTLLETÍ aFFaC 📣

🙅🏽 DESOBEÏM A LES PROVES DE COMPETÈNCIES BÀSIQUES DE 6è
CARTELL1_TW

L’aFFaC ens oposem a la realització de l'avaluació de les competències bàsiques perquè:

-Rebutgem els rànquings i la competència entre centres educatius. La normativa espanyola permet que el Govern català faci les proves amb caràcter mostral (de manera anònima sense identificar l’alumne/a ni el centre educatiu). Tot i així, el Departament segueix fent proves censals (identificant l’alumne/a i el centre educatiu), provocant una competència ferotge entre centres educatius per obtenir els millors resultats.
-Rebutgem l’homogeneïtzació de les avaluacions sota criteris quantificables. Si el que es vol és avaluar el sistema educatiu, cal anar més enllà dels resultats acadèmics de l’alumnat. S’han de tenir en compte els processos i metodologies d’aprenentatge, així com aquells aprenentatges no quantificables, com l’esperit crític i els valors.
-Les proves afegeixen una pressió innecessària a l’alumnat, que ja és avaluat de manera continuada durant tot el curs. En canvi, el sistema educatiu segueix sense ser avaluat en relació a la seva capacitat de garantir el dret a l’educació a tot l’alumnat.
-Rebutgem la fiscalització extraordinària de la tasca docent. La realització de les proves de competències bàsiques suposa un sobreesforç pels equips docents, que no obtenen cap informació rellevant del seu alumnat mitjançant les proves diagnòstiques. Cal que el Departament d'Educació treballi en cooperació amb el personal de les escoles i instituts públics.
Per tot això, cridem a les famílies de 6è a desobeir a les proves de competències bàsiques de 6è de primària que es faran el proper 4, 5 i 6 de maig.

COM DESOBEIR?
1. Convoqueu una reunió per a les famílies i alumnes afectades.
2. Intercanvieu opinions i prepareu l'acció reivindicativa que voleu fer.
3. Organitzeu-vos amb les famílies i alumnat per impulsar activitats com a alternativa a la realització de les proves.
4. Comuniqueu la vostra decisió a la direcció de l’escola.
5. Per als vostres fills i filles no realitzar les proves no té cap tipus de conseqüència.
6. Davant qualsevol pressió, mantinguem-nos ferms.
7. Gaudiu de la jornada amb un to festiu i reivindicatiu.
8. Feu difusió de la vostra acció entre els amics i a les xarxes socials.
9. Notifiqueu la vostra voluntat mitjançant la instància que us facilitem.
📰 ÚLTIMES NOTÍCIES
Recordeu que al nostre web podeu consultar les darreres notícies actualitzades en tot moment.
🔎 ANÀLISI DE LA PREINSCRIPCIÓ ESCOLAR PEL CURS 2021-22:

El Departament d’Educació tanca 92 grups públics i manté ràtios insostenibles sense més espais ni professorat en plena pandèmia

TAULA TUIT
Com cada any, les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC) hem analitzat les dades de preinscripció escolar del curs 2021-22, contrastant l’oferta inicial del Departament d’Educació amb les necessitats d’escolarització previstes pel curs vinent. Aquest any, a més, hem tingut en compte les recomanacions i mesures establertes per la pròpia administració, recollides en els protocols de prevenció de la covid-19.

L’aFFaC reclama que s’aturi el tancament d’una línia pública de P3 a Viladecans i que s’acabi amb la sobreoferta de places concertades

Les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC) donem suport a la mobilització de les famílies de Viladecans, que exigeixen al Departament d’Educació que aturi el tancament d’una línia de P3 a l’Escola Germans Amat i Targa d’aquesta mateixa població.
Ajuntament de Viladecans

Desvetllats els projectes guanyadors de la 9a Edició dels Premis aFFac a través d’una cerimònia virtual

logo premis aFFaC
Prop de 80 AFA han participat en aquesta 9a edició dels premis, que s’han hagut de reinventar novament per la pandèmia.. El passat 17 d'abril l'aFFaC vam fer públic el nom de les AFA guanyadores mitjançant el nostre web i les nostre xarxes socials.

David Bondia a la Sindicatura de Greuges de Barcelona: “Propostes, experiència i a peu de carrer”

david bondia
L'aFFaC dona suport a la candidatura de David Bondia a la Sindicatura de Greuges de Barcelona. Bondia és professor de Dret internacional públic de la Universitat de Barcelona i president de l'Institut de Drets Humans de Catalunya.

La Sindicatura de Greuges és una de les eines de control més importants que tenim els i les ciutadanes. Ens permet denunciar les vulneracions de drets que patim, fiscalitzar l’actuació de l’administració pública i impulsar investigacions d’ofici.
En aquesta ocasió, el consistori posa a disposició a través de la plataforma de participació Decidim.Barcelona la informació necessària perquè tothom que ho desitgi pugui informar-se de qui són les persones candidates, quines entitats hi donen suport, i conèixer la seva trajectòria.

Poden votar fins el 19 de maig totes les persones majors de 16 anys empadronades a la ciutat de Barcelona.

L’ aFFaC rebutja el tancament de grups a Montcada i Reixac i exigeix que s’ajusti l’oferta a les necessitats d’escolarització

L'aFFaC exigim al Departament d’Educació que aturi el tancament d’un grup a l’Institut La Ferreria, de Montcada i Reixac. Segons les dades de preinscripció, amb aquest tancament hi hauria 8 alumnes que es quedarien sense plaça pública.
Foto: Rafa Jimenez - La Veu de Montcada i Reixac
👆🏾 PARTICIPA!

Per uns entorns pacificats: suma't a la Revolta Escolar!

Destacada1
Diferents AFA d’arreu de Catalunya, en col·laboració amb Eixample Respira i l’aFFaC, s’estan mobilitzant per fer talls de carrer davant de les escoles per reclamar uns entorns segurs i pacificats de trànsit.
Actualment ja hi ha més de 100 centres mobilitzats en 12 ciutats diferents: Badalona, Barcelona, Bilbao, Cardedeu, Girona, Guadalajara, Madrid, Melilla, Olot, Sabadell, Sant Cugat i València.
Si des de la vostra AFA us voleu sumar a la protesta, podeu consultar la Guia per afegir-se a la Revolta Escolar o consultar el nostre web.

La Generalitat convoca una nova edició del Premi Participa a l'Escola

Captura
Es tracta d'un premi per a les escoles i instituts que han dut a terme, durant el curs, experiències de participació en què l’alumnat s’hagi involucrat en la vida del centre.

Si la vostra escola treballa perquè els seus membres esdevinguin subjectes actius que participen per a transformar el que els envolta, teniu fins el 30 de juliol per presentar la vostra experiència.
facebook twitter youtube custom instagram website 
Si no desitges rebre més informacions nostres pots donar-te de baixa d'aquest butlletí.