Logo aFFaC_2020_POSITIU
No oblideu compartir aquest butlletĂ­ amb les famĂ­lies i el centre educatiu!
Ă­tems filera

🗳️ Barcelona decideix el futur de la ciutat amb la renovació de la Sindicatura de Greuges

Des del passat 19 d’abril, les persones majors de 16 anys empadronades a Barcelona ja poden votar quina Sindicatura de Greuges volen durant els propers 5 anys (2021-2026).

Des de l’aFFaC animem a totes les famílies a formar part d’aquest procés participatiu per decidir qui controlarà que els poders públics facin bé la seva feina.
Què és la Sindicatura de Greuges i per a què serveix?
Es tracta d’un òrgan que treballa per defensar els drets fonamentals i les llibertats públiques de totes les persones que resideixen o que es troben a la ciutat, fent especial incidència en aquells drets i llibertats establerts en la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans de la Ciutat. Per aquesta raó, és important que la Sindicatura de Greuges sigui un òrgan independent de qualsevol partit polític, ja que la seva tasca principal és supervisar l’actuació de l’Ajuntament i de tots els serveis públics que en depenen, sigui quin sigui el color polític de l’administració.
07.-Com-es-tramita-una-queixa
Entre d’altres, la Sindicatura de Greuges pot:
👤 Defensar de manera gratuïta qualsevol persona física o jurídica que presenti una queixa.
⚖️ Actuar com a defensa d’ofici per iniciativa pròpia quan consideri que cal investigar una possible vulneració dels drets de la ciutadania.
🏛️ Incidir en l’esfera política mitjançant advertiments, recomanacions i suggeriments adreçats als poders públics per tal de generar canvis reals en determinades pràctiques i/o conductes.
📣 Fer denúncies públiques i servir d’altaveu per aquelles persones i/o col·lectius que veuen vulnerats els seus drets fonamentals.
📊 Impulsar estudis amb l’objectiu d’analitzar procediments de l’Ajuntament i altres serveis públics per tal d’aportar millores per a la ciutadania.
L’aFFaC aposta per una candidatura independent i compromesa amb els Drets Humans
Les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC) defensem la candidatura de David Bondia, professor de Dret internacional públic de la Universitat de Barcelona i president de l'Institut de Drets Humans de Catalunya. Bondia va participar en la creació de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat en què es fonamenta la tasca de la Sindicatura i és, també, un dels impulsors del Pla de Drets Humans de Catalunya.
A banda de la seva àmplia trajectòria en la defensa dels Drets Humans, Bondia és un candidat independent, que no es deu a cap partit polític i que no obeeix als interessos del poder, una condició indispensable per garantir una Sindicatura crítica i eficaç capaç de generar canvis reals.
big_David_Bondia
Per aquesta raó, us animem, en primer lloc, a formar part d’aquest procés participatiu, sigui quina sigui la vostra candidatura escollida. Per a nosaltres és important que les famílies siguem presents en tots els espais de participació per tal de poder fer sentir la nostra veu.

En segon lloc, us convidem a llegir amb deteniment la proposta del candidat David Bondia. Una candidatura que compta amb l’aval de l’aFFaC perquè és l’única que es basa en els dos pilars que han de sustentar aquest òrgan: el compromís amb els drets fonamentals i la independència dels partits polítics.
đź“… Teniu temps per votar fins el proper 19 de maig!
facebook twitter youtube custom instagram website 
Si no desitges rebre més informacions nostres pots donar-te de baixa d'aquest butlletí.