Logo aFFaC_2020_POSITIU
No oblideu compartir aquest butlletí amb les famílies i el centre educatiu!
ítems filera

TIC-TAC... ⏰

Últimes hores per participar als Premis aFFaC 2021!


S'acaba el temps!

Queden poc més de 48h per finalitzar la recepció de projectes candidats als Premis aFFaC 2021 i, de moment, ja tenim més de 30 AFA participants.

Recordeu que podeu presentar-hi qualsevol iniciativa, activitat o acció que hagueu dut a terme durant el curs 2019-20 i que hagi contribuït a fomentar la participació de les famílies, la transformació social o el treball en xarxa amb altres entitats i/o col·lectius:
Sabem que durant el curs passat moltes de vosaltres heu fet una impressionant tasca educativa i social. És per això que volem conèixer, reconèixer i premiar les vostres iniciatives: qualsevol activitat o proposta que hagi ajudat a l'alumnat, les famílies i el barri a fer menys difícil el confinament; a reduir les desigualtats; a fomentar la participació de mares, pares, germans, tietes, tutores, educadors; a enfortir el teixit associatiu, o a consolidar el vincle amb altres col·lectius... Tota la implicació que heu demostrat durant el curs 2019-20 és important per a nosaltres, i la volem conèixer!

3r CURS ANUAL aFFaC: SEGREGACIÓ ESCOLAR 🪑

WhatsApp Image 2021-02-01 at 10.27.57(1)
Recordeu que ja us podeu inscriure al 3r Curs Anual de l'aFFaC, que aquest any abordarà la segregació escolar amb un equip docent format per expertes que ens ajudaran a aprofundir en aquest fenomen. Us les presentem:
 • Natàlia Allué, Tècnica en Intervenció Social de l’Escola Collaso i Gil de Barcelona.
 • Borja Barragué, Doctor en Dret i llicenciat en Ciències Polítiques. Professor de Filosofia del Dret (Universidad Nacional de Educación a Distancia).
 • Xavier Bonal, Catedràtic de Sociologia (Universitat Autònoma de Barcelona) i Professor d’Educació i Desenvolupament Internacional (University of Amsterdam).
 • Lluís Espunya, Psicòleg, pedagog i logopeda. Assessor de l’EAP Gironès.
 • Álvaro Ferrer, Llicenciat en Ciències Polítiques (Universidad de Murcia). Postgrau en Relacions Internacionals. Especialista en equitat educativa de Save the Children.
 • Gerard Ferrer, Doctor en Sociologia i Pedagog. Investigador del projecte Reformed (Universitat Autònoma de Barcelona) sobre els efectes de les polítiques d’autonomia de centres i de rendició de comptes.
 • Pilar Figueras, Directora de l’Institut Salvador Sunyer (Salt, Girona). Llicenciada en Filosofia i màster en Literatura Hispànica (University of Illinois).
 • Lidón Gasull, Directora de l’aFFaC i Advocada en Drets Humans.
 • Marga León, Professora de Ciència Política (Universitat Autònoma de Barcelona). Investigadora en política pública i reforma de l’estat del benestar.
 • Cynthia Martínez, Doctora en Educació i Investigadora de la Càtedra UNESCO en Educació per a la Justícia Social (Universidad Autónoma de Madrid).
 • Javier Murillo, Doctor en Ciències de l’Educació i Professor Titular del Departament de Didàctica i Teoria de l’Educació (Universidad Autónoma de Madrid).
 • Carmen Rodríguez, Doctora en Filosofia i Ciències de l’Educació i Professora Titular en Didàctica i Organització Escolar (Universidad de Málaga).
 • Teresa Tapada, Doctora i Professora d’Antropologia (Universitat Autònoma de Barcelona) i Investigadora en antropologia urbana i de l’espai construït.
 • Laura Tolosa, Directora de l’Escola Collaso i Gil (Barcelona).
INFORMACIÓ PRÀCTICA
🙋 Assistència: com en edicions anteriors, el curs es podrà seguir presencialment (amb les restriccions d’aforament vigents al moment del curs) i per streaming.
📍 Recinte: Lleialtat Santsenca (Carrer d’Olzinelles, 31, Barcelona).
📅 Dates: 9, 11, 16, 18, 23, i 25 de març de 2021.
🕟 Horari: de 17:30h a 20:30h.
🎫 Preus
Preu general: 90€
Membres d’AFA federades a l’aFFaC: gratuït
Persones jubilades, a l’atur, estudiants, famílies nombroses, monomarentals o monoparentals: 25€ (es demanarà documentació acreditativa).
RECONEIXEMENT
El 3r Curs Anual de l’aFFaC compta amb el reconeixement de l’IDP-ICE (Universitat de Barcelona), un reconeixement que té els mateixos efectes per al professorat que les activitats incloses en el Pla de formació permanent del Departament d’Educació.

El certificat d’aquests cursos s’incorpora directament a l’expedient de formació de cada professor/a (XTEC) i es pot utilitzar com a acreditació per participar en els diferents concursos o convocatòries del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, amb els termes que indici cada convocatòria.

Per tal d’obtenir el reconeixement de l’ICE és necessari assistir, com a mínim, al 80% de les classes.
NOVETAT!
Aquest any els i les docents que facin el Curs Anual aFFaC podran sol·licitar el reconeixement de formació permanent del Departament d'Educació. Per rebre el certificat, s'haurà d'assistir, com a mínim, al 80% de les classes i superar una avaluació, que consisteix en: una enquesta inicial, un seguit de preguntes al final de cada tema i un treball final.
📣 CAMPANYA MATRICULA A LA PÚBLICA

#ElFuturÉsPública: el nou espot de la campanya aFFaC en defensa de l'educació pública

#ElFuturÉsPública

Com cada any, l’aFFaC llança la campanya Matricula a la Pública per animar a les famílies a preinscriure als seus fills i filles en centres públics. Aquest any, però, la campanya coincideix amb la convocatòria d’eleccions al Parlament de Catalunya i és per això que, per primer cop, la federació dirigeix el seu missatge directament als partits polítics amb un espot de vídeo on els exigeix un posicionament clar sobre el model educatiu de país que defensen.
L'espot, que s'ha difós sota l'etiqueta #ElFuturÉsPública, ha tingut una gran acollida a les xarxes socials i, de moment, ja hi ha 4 formacions que han respost a la nostra pregunta (En Comú Podem, CUP, Ciutadans i PSC). De moment, però, la resta de partits a qui hem interpel·lat mantenen el seu silenci (JxCat, ERC, PPC i PDeCAT).
facebook twitter youtube custom instagram website 
Si no desitges rebre més informacions nostres pots donar-te de baixa d'aquest butlletí.