Logo aFFaC_2020_POSITIU

Recursos per compensar les desigualtats educatives agreujades per la covid-19

铆tems_incid猫ncia
Benvolguts i benvolgudes,

Enguany, i degut al context de crisi derivada de la covid-19, el Departament d鈥橢ducaci贸 ha obert un Pla de Millora d鈥橭portunitats Educatives amb l鈥檕bjectiu de refor莽ar els centres per tal que aquest curs 2020/21 comptin amb els recursos necessaris per compensar les desigualtats educatives agreujades per la covid-19.
Des de l鈥檃FFaC posem al vostre abast un seguit de recursos i formacions que us poden ajudar a potenciar la relaci贸 entre l鈥檈quip directiu, les fam铆lies i la resta de la comunitat educativa:

鈿欙笍 Curs de gesti贸 per a l鈥橝FA: curs adre莽at a totes les persones que col路laboren o s鈥檌ncorporen a les AFA, destinat a donar eines per facilitar i optimitzar l鈥檕rganitzaci贸 i el funcionament de l鈥檃ssociaci贸 per tal de millorar, entre d鈥檃ltres, la relaci贸 i la comunicaci贸 entre l鈥橝FA i el centre.

馃憦 Taller/curs 鈥淭othom a l鈥橝FA: Superem barreres鈥: activitat formativa organitzada en diverses sessions (depenent si 茅s curs o taller) que ofereix orientacions i recursos per tal de millorar la participaci贸 de fam铆lies d鈥檕r铆gens diversos al sistema educatiu catal脿. Durant el taller/curs s鈥檕fereix formaci贸 sobre el funcionament del sistema educatiu i sobre el paper que juguen i poden jugar les fam铆lies i les AFA dins del centre educatiu. Amb aquest recurs, millora la participaci贸 i la implicaci贸 de les fam铆lies amb les activitats i necessitats del centre educatiu, i es millora la comunicaci贸 entre fam铆lies, AFA i centre.

馃搵 Taller/curs 鈥淭othom a l鈥橝FA: Pla d鈥檈nfortiment鈥: aquest recurs, que tamb茅 s鈥檕fereix en dos formats diferents (taller o curs), t茅 per objectiu crear un pla d鈥檈nfortiment per a cada AFA participant on s鈥檈specifiquen els objectius, les febleses, les potencialitats i les accions a realitzar, per tal d鈥檃conseguir consolidar l鈥檈ntitat i potenciar, aix铆, les activitats i iniciatives del centre educatiu en col路laboraci贸 amb el professorat i els equips docents.

馃彌锔 Curs sobre consell escolar de centre: aquest curs 茅s una guia pr脿ctica sobre el funcionament, l鈥檕rganitzaci贸 i altres aspectes legals dels consells escolars de centre, que busca millorar la participaci贸 de les fam铆lies en els 貌rgans de governan莽a del centre per tal de millorar el treball en xarxa entre professorat, direcci贸, alumnat, fam铆lies i la resta del personal de la comunitat educativa present als consells escolars.

馃摚 Curs/taller 鈥淟a comunicaci贸 a l鈥橝FA鈥: curs te貌ric-pr脿ctic on s鈥檃pr猫n a dissenyar un pla de comunicaci贸 per l鈥橝FA, a fer un 煤s efica莽 de les diferents eines de comunicaci贸 digital i a elaborar estrat猫gies comunicatives adaptades a les necessitats de cada centre educatiu. Mitjan莽ant aquest taller, les AFA aprenen a comunicar-se de manera eficient i resolutiva, tant pel que fa a l鈥檕rganitzaci贸 i activitat de la mateixa AFA com en tot all貌 relatiu al centre educatiu del qual formen part.
A m茅s, des de l鈥檃FFaC posem a disposici贸 un seguit de recursos sobre crian莽a positiva que tenen per objectiu millorar la implicaci贸 de les fam铆lies en l鈥檃ctivitat formativa dels seus fills i filles. Donem les eines necess脿ries per a fer aquest acompanyament des de la perspectiva de la crian莽a positiva, 茅s a dir, basat en l鈥檈scolta activa, l鈥檈mpatia i el refor莽 positiu:

馃捇 Curs d鈥檃lfabetitzaci贸 digital per a fam铆lies en el marc de la covid-19: curs adre莽at a les fam铆lies de centres educatius amb dificultats per desenvolupar-se en entorns digitals. Aquest curs t茅 dos objectius principals:
1) Millorar i potenciar la comunicaci贸 virtual entre el centre i les fam铆lies per tal de garantir que, en un possible context de confinament, les fam铆lies podran rebre tota la informaci贸 emesa pel centre educatiu i el centre educatiu podr脿 con猫ixer la situaci贸 de les fam铆lies en cada moment.
2) Donar eines a les fam铆lies perqu猫 puguin acompanyar l鈥檃lumnat en el treball telem脿tic. En el context actual, en qu猫 els confinaments parcials de grups estan sent habituals, 茅s important que les fam铆lies puguin fer un bon acompanyament als seus fills i filles perqu猫 puguin fer seguiment de les activitats telem脿tiques que es fan en horari lectiu. Per tal d鈥檃ssolir aquest objectiu, 茅s important que les fam铆lies es familiaritzin amb els dispositius electr貌nics, amb els principals programes d鈥檈dici贸 de text i amb les plataformes habituals amb qu猫 treballen els equips docents a l鈥檃ula.

馃懆鈥嶐煈 Taller d鈥檃companyament a l鈥檈studi: aquest taller t茅 per objectiu millorar la implicaci贸 de les fam铆lies en l鈥檃ctivitat formativa dels seus fills i filles. En aquest taller, professionals de l鈥檈ducaci贸 ens donen les eines necess脿ries per a fer aquest acompanyament des de la perspectiva de la crian莽a positiva, 茅s a dir, basat en l鈥檈scolta activa, l鈥檈mpatia i el refor莽 positiu.

Si necessiteu m茅s informaci贸 o voleu contractar algun d鈥檃quests recursos i/o formacions per incrementar i enfortir la participaci贸 de les fam铆lies al vostre centre educatiu, poseu-vos en contacte amb nosaltres enviant un correu electr貌nic a [email protected] o trucant al 934357686.
facebooktwitteryoutubecustomwebsite
affac.cat