LOGO-FaPaC_TOP_s
No oblideu compartir el butlletí amb la vostra escola i famílies associades!
EN AQUESTS MOMENTS DIFÍCILS, LA FaPaC SEGUEIX CAMINANT AL VOSTRE COSTAT
CONCEPTES INCIDÈNCIA POLÍTICA_A3_page-0001
En aquests moments de dificultat i d'incertesa, la FaPaC segueix al costat de les famílies de l'escola pública per oferir-vos tot el nostre suport, acompanyament i assessorament.
telegram_icon-icons.com_72055
En aquest sentit, us recordem que hem reforçat el nostre canal de Telegram per mantenir-vos informades de les mesures que s'estan prenent per combatre la propagació de la COVID-19 i de com afecten als centres educatius i a les famílies. Podeu seguir el canal clicant aquest enllaç.
📰 ÚLTIMES NOTÍCIES

El Govern encareix el menjador escolar

Captura
Lidón Gasull, directora de la Federació d’Associacions de Mares i Pares de Catalunya (Fapac) considera «inacceptable» l’increment, entre altres coses, «perquè les famílies no han sigut consultades i només s’ha negociat amb les patronals de les empreses del sector». Es queixa que la seva entitat ha hagut d’assabentar-se’n a través de la publicació oficial i avança que ja estan estudiant «recórrer la mesura davant la justícia»

L'avaluació telemàtica incrementa les desigualtats socials, segons la FaPaC

Captura
La FaPaC rebutja els criteris que el Departament d’Educació ha fet arribar als centres educatius sobre el desenvolupament de l’acció educativa i l’avaluació dels alumnes en el marc de la crisi del coronavirus. La federació també lamenta que el departament “deixa en mans dels equips directius” la responsabilitat de vetllar perquè els criteris avaluadors s’ajustin a cada realitat.

La FaPaC reclama a Educació que garanteixi els pagaments als serveis de menjador de les AMPA

WhatsApp Image 2020-04-02 at 14.34.52
La Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnat de Catalunya (FaPaC), la plataforma SOS Menjadors i els sindicats CCOO i CGT Ensenyament es queixen que el Departament ja s’havia compromès, en el decret anterior, a assumir aquests pagaments. I no entenen aquesta modificació, que consideren un “canvi sobtat i injustificat”. “El Departament exclou ara a les empreses de menjador escolar d’aquelles que es poden acollir al decret...
⭐ INICIATIVES ESTRELLA
Durant les gairebé tres setmanes que portem de confinament, són moltíssimes les iniciatives que hem rebut per part d'equips docents i directius, famílies, alumnes i moltes altres persones de l'àmbit educatiu. Iniciatives que ens demostren que fins i tot en situacions d'angoixa, incertesa i dol col·lectiu, la comunitat educativa juga un paper fonamental en el benestar social dins i fora de l'escola.


Per agrair tot l'esforç, optimisme i responsabilitat que esteu demostrant aquests dies, hem volgut compartir amb vosaltres algunes de les iniciatives i propostes que ens heu fet arribar:

L'escola Diputació de Barcelona ho té clar: #JoEmQuedoaCasa

Captura
L'equip de mestres i les monitores i monitors de l'Escola Diputació de Barcelona envien un vídeo a les famílies i alumnes per donar-los ànims durant el confinament.

L'AMPA d'El Roure Gros de Sta. Eulàlia de Riuprimer ens proposa un repte diari

coronareptes-470
L'AMPA de l'escola El Roure Gros, de Santa Eulàlia de Riuprimer, a Osona, ens anima a participar al seu #RepteCoronavirus, fent les activitats que proposen cada dia al seu web.

Si voleu, a més, podeu fer-vos una fotografia o un vídeo i compartir-lo a Instagram amb el hashtag #RepteCoronavirus.

L'AMPA de l'escola Sinera, d'Arenys de Mar, també ens proposa un repte: enfarinar-nos

Captura
Si ja us heu cansat de fer croquetes, pastissos i magdalenes de tots colors, amb la farina que us ha sobrat podeu sumar-vos al repte que ens proposa l'AMPA de l'escola Sinera, d'Arenys de Mar, al Maresme. És tan fàcil com agafar un plat amb farina i deixar-hi caure la cara. Us hi atreviu?
facebook twitter youtube custom website 
Si no desitges rebre més informacions nostres pots donar-te de baixa d'aquest butlletí.