LOGO-FaPaC_TOP_s
No oblideu compartir el butllet铆 amb les vostres escoles i fam铆lies associades!
INSCRIPCIONS OBERTES: 2n CURS ANUAL DE LA FaPaC
2on-Curs-FaPaC_INNOVACIO虂-EDUCATIVA_poster-A3_GRAN
Ja us podeu inscriure al 2n Curs Anual de la FaPaC, que enguany abordar脿 la Innovaci贸 Educativa m茅s enll脿 de les TIC de la m脿 de professionals i referents d鈥檃rreu del territori espanyol, com Catherine L'Ecuyer, Gema Celorio, Amparo Tom茅 i Jordi Adell, entre d'altres.

Un any m茅s, la FaPaC ofereix un espai formatiu que posa a disposici贸 de tota la comunitat educativa (equips docents, equips directius, educadores, pedagogues, estudiants d'educaci贸, fam铆lies, volunt脿ries i altres agents) un seguit de recursos i eines per ampliar i compartir coneixements.

En l鈥檈dici贸 d鈥檃quest 2020, la federaci贸 vol aprofundir en el concepte d鈥innovaci贸 educativa des d'un punt de vista cr铆tic, entenent que la veritable innovaci贸 en l'脿mbit de l'educaci贸 茅s aquella que treballa per una societat m茅s justa, inclusiva, empoderada, feminista i ambientalment sostenible.
Informaci贸 d'inter猫s:
馃師锔 Recorda que si l'AMPA/AFA de la teva escola 茅s s貌cia de la FaPaC el preu del curs 茅s gratu茂t.
馃捇 Si no pots assistir al curs de manera presencial, pots seguir totes les classes en directe per streaming (la inscripci贸 presencial tamb茅 inclou acc茅s a la plataforma on-line)
馃摐 Les persones inscrites que segueixin m茅s del 80% del curs obtindran un certificat d鈥檃ssist猫ncia reconegut per l鈥橧nstitut de Desenvolupament Professional (ICE-UB).
El Curs Anual de la FaPaC est脿 reconegut dins del pla de formaci贸 permanent al professorat del Departament d'Educaci贸.
馃弳 脷LTIMS DIES PER PARTICIPAR ALS PREMIS FaPaC!
logo premis
No us ho penseu m茅s! Si la vostra AMPA/AFA ha impulsat alguna iniciativa que fomenta la participaci贸, la transformaci贸 social o el treball en xarxa, participeu als premis FaPaC.
Teniu temps per participar fins el 15 de febrer de 2020.
Com cada any, aquesta edici贸 compta amb 3 categories que reconeixeran la tasca de les AMPA/AFA que fomentin la participaci贸, la transformaci贸 social i el treball en xarxa.
Captura2
馃摪 NOT脥CIES DESTACADES

Opini贸: A la cerca de l'educaci贸 feminista

Captura
Pot l'educaci贸 transformar la societat? A moltes ens agradaria que la resposta fos inequ铆voca: l'escola p煤blica ha d'educar per la transformaci贸 social. Per貌 si mirem al nostre voltant veiem que estem lluny d'aquest objectiu.

Som coneixedores que l'escola perpetua els models culturals, econ貌mics i relacionals de la societat...

La FaPaC aplaudeix la pacificaci贸 de les escoles per貌 avisa: "No aturar脿 la contaminaci贸"

La Federaci贸 d鈥橝ssociacions de Mares i Pares d鈥橝lumnes de Catalunya (FaPaC) valora positivament el programa de l鈥橝juntament de Barcelona de pacificar l鈥檈ntorn de 200 escoles amb l鈥檕bjectiu de reduir-ne la contaminaci贸 i fer-les m茅s segures. 鈥溍塻 una bona mesura鈥, ha assenyalat la presidenta de la FaPaC, Bel茅n Tasc贸n, tot i que ha reconegut que 鈥渏a fem tard鈥 i ha alertat que 鈥渘o totes les escoles s贸n f脿cilment pacificables鈥.
Captura2
馃摎 RECURSOS

脷ltim mes de Cursos de Gesti贸 B脿sica per a AMPA/AFA presencials

Cartell N1 gen猫ric
Despr茅s de 6 mesos d'oferta presencial, els Cursos de Gesti贸 B脿sica per a AMPA/AFA de la FaPaC estaran disponibles, a partir de mitjans de febrer, a la nostra plataforma de formaci贸 online.

Gr脿cies a aquesta nova modalitat, totes les AMPA/AFA que ho desitgin podran accedir i seguir el contingut de les formacions de Gesti贸 B脿sica de nivell 1 i de nivell 2 al seu propi ritme.

Recordeu que aquests cursos s贸n gratu茂ts per totes les AMPA/AFA federades a la FaPaC.

馃搮 AGENDA

Cineg猫nere Carmen y Lola a L'Hospitalet de Llobregat

Cartell cineg猫nere_L'Hospitalet
Projecci贸 de la pel路l铆cula Carmen y Lola amb debat posterior. A partir del film, les participants poden debatre i reflexionar al voltant de temes com la identitat, els estereotips, els prejudicis, les m煤ltiples formes de viol猫ncia vers el col路lectiu LGTBI+ i tamb茅 sobre empoderament, autoacceptaci贸, empatia i sororitat.
馃搮 26 de febrer
馃暋 17:30h
馃搷 L'Hospitalet de Llobregat (Institut Bellvitge)
馃帿 Entrada lliure, cal inscripci贸 pr猫via:


  INICIATIVES DESTACADES
  Eixample Respira

  Barcelona vol respirar aire net

  La plataforma ve茂nal "Eixample Respira" fa una crida perqu猫 les AMPA/AFA signin la Carta de les Escoles per un Aire Net

  La Plataforma Eixample Respira va n茅ixer per denunciar els alts nivells de contaminaci贸 atmosf猫rica que hi ha al districte de l'Eixample. R脿pidament, per貌, el col路lectiu ha anat creixent i ja recull les demandes de persones i entitats d'arreu de Barcelona, que exigeixen, entre d'altres, que les administracions p煤bliques impulsin mesures per reduir el tr脿nsit a la ciutat.

  Dins del marc d'aquesta campanya, un grup de mares i pares de diferents centres educatius de Barcelona ha fet p煤blica una carta dirigida a l'alcaldessa Ada Colau i a la resta de regidores i regidors de l'Ajuntament de Barcelona, a la qual us podeu adherir des de la vostra AMPA/AFA:

  Pr茅stec gratu茂t de vaixelles reutilitzables

  L'Ajuntament de Barcelona posa a disposici贸 de les entitats de la ciutat un nou servei de pr茅stec gratu茂t d'una vaixella reutilitzable per a usar en actes, festes o celebracions

  L'Ajuntament assegura que, d鈥檃questa manera, s鈥檈vitar脿 comprar, usar i llen莽ar una vaixella de pl脿stic cada vegada que s鈥檕rganitzi una festa o un acte, amb el conseq眉ent estalvi de materials per a la seva fabricaci贸 i de gesti贸 i tractament un cop es converteixi en residu.

  La vaixella reutilitzable 茅s per a un m脿xim de 600 comensals i inclou diferents tipus de plats, tasses, coberts, safates, etc., que les entitats poden sol路licitar gratu茂tament segons les seves necessitats.

  facebooktwitteryoutubecustomwebsite
  Si no desitges rebre m茅s informacions nostres pots donar-te de baixa d'aquest butllet铆.