LOGO-FaPaC_TOP_s
No oblideu compartir el butlletí amb les vostres escoles i famílies associades!
LA FaPaC US DESITJA UNES BONES FESTES!✨
NadalaFaPaC2019
🏆 TORNEN ELS PREMIS FaPaC
logo premis
La FaPaC dóna el tret de sortida a la 8a edició dels Premis que guardonen projectes realitzats per les AMPA/AFA, ja sigui de manera individual, en col·laboració amb el centre educatiu o amb altres entitats.

Com cada any, aquesta edició compta amb 3 categories que reconeixeran la tasca de les AMPA/AFA que fomentin la participació, la transformació social i el treball en xarxa.
El termini de presentació finalitzarà el 15 de febrer de 2020.
L’entrega dels premis es farà en un acte públic que se celebrarà el 18 d’abril a la ciutat de Girona.

Al web dels Premis FaPaC 2020 podeu consultar tota la informació relacionada amb les categories, els premis i les bases. També hi trobareu algunes iniciatives premiades en edicions anteriors.
Captura2
📰 NOTÍCIES DESTACADES

Opinió: Insubmissió al pagament de quotes a les escoles públiques

Captura
Hauríem de pagar, les famílies, les quotes escolars que ens demanen les escoles de les nostres filles i fills?

Aquesta és una de les qüestions que es susciten arran de la publicació recent de l’estudi sobre La contribució econòmica de les famílies al sistema educatiu públic català de la FaPaC, una pregunta que ens hauríem...

La FaPaC acorda en assemblea canviar el nom de l'entitat

El passat dissabte, 30 de novembre, la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC) va aprovar per majoria iniciar un procés de transició cap a un nou nom, més inclusiu, feminista i coherent amb els valors que defensa...
WhatsApp Image 2019-12-17 at 13.06.48
📚 RECURSOS

Cursos/tallers "Tothom a l'AMPA/AFA"

projecte4
Reprenem els cursos i tallers "Tothom a l'AMPA/AFA", una activitat formativa de diverses sessions que ofereix orientacions i recursos per tal d’enfortir l’associació i potenciar la participació de totes les famílies del centre, atenent a la diversitat cultural de les mateixes.
Si creieu que la vostra AMPA/AFA necessita un curs o taller "Tothom a l'AMPA/AFA", poseu-vos en contacte amb la vostra tècnica territorial.

Formació SAFI: Escoles i municipis per a la inclusió

Formació teòric-pràctica per a AMPA/AFA sobre islamofòbia, on s’abordaran diversos temes relacionats amb la llibertat religiosa, la situació de les dones i les persones joves musulmanes a Catalunya, el paper de les administracions i el fenomen de la islamofòbia com un dels racismes que més ha augmentat en els darrers anys.
safi-1
📅 Proper curs (del 16/01 al 13/02):
Sessió 1: 16/01/2020 de 17:30h a 20:30h
Sessió 2: 23/01/2020 de 17:30h a 20:30h
Sessió 3: 30/01/2020 de 17:30h a 20:30h
Sessió 4: 6/02/2020 de 17:30h a 20:30h
Sessió 5: 13/02/2020 de 17:30h a 20:30h
📍 Lloc: Seu central de la FaPaC (C/Cartagena, 245, àtic, Barcelona)

🎫 Preu: gratuït

✅ Certificat d’assistència: Les persones que assisteixin a, com a mínim, el 80% d’hores de la formació rebran un certificat d’assistència
📅 AGENDA

Xerrada informativa sobre la Llei Aragonès

xarxesaragones1
📍 Tortosa (Plaça de Joan Monclús, 1)
🕡 19:30h
🎫 Entrada lliure
El proper dijous, 19 de desembre, a les 19:30h, Belén Tascón, presidenta de la FaPaC, participarà a una xerrada/debat per explicar les implicacions que tindrà l’aprovació de la Llei Aragonès al sector de l’educació.

A l'acte també hi participaran representants de Marea Blanca i USTEC-IAC.

  ⭐ INICIATIVA DESTACADA
  Captura

  "Atrapades en el gènere"

  La campanya nadalenca contra els estereotips de gènere

  de l'AMPA de l'Escola Fructuós Gelabert de Barcelona

  La Comissió de Gènere de l'AMPA de l'Escola Fructuós Gelabert, de Barcelona, ha tornat a triomfar a la xarxa amb una campanya que critica els estereotips de gènere que es mantenen i s'accentuen durant les festes nadalenques.

  Amb aquesta divertida versió de la nadala tradicional "Fum, fum, fum", l'AMPA Fructós Gelabert assenyala que molts catàlegs de joguines encara reprodueixen rols de gènere estereotipats i critica que les persones adultes perpetuem aquests rols assumint determinades tasques de la llar durant les festes nadalenques.
  facebook twitter youtube custom website 
  Si no desitges rebre més informacions nostres pots donar-te de baixa d'aquest butlletí.