LOGO-FaPaC_TOP_s
No oblideu compartir el butlletí amb les vostres escoles i famílies associades!
JUNTES I DIVERSES PER UNA EDUCACIÓ FEMINISTA
WhatsApp Image 2020-02-26 at 13.14.54
Com cada 8M, la FaPaC se suma a les reivindicacions del Dia Internacional de la Dona Treballadora per exigir que es respecti el dret a l'educació en condicions d'igualtat i no discriminació. Una educació que transformi la societat per fer-la més justa i més digna, que posi la vida i les cures al centre i que ens respecti diverses, lliures, actives i vives.
📅 AGENDA

Plantem la Llavor: Jornada sobre l'Escola Rural

Plantem la Llavor-Alamús
Plantem la Llavor és un projecte impulsat per la FaPaC per tal de fomentar la participació de la comunitat educativa a les zones rurals. Es tracta d’unes jornades dirigides a tota la comunitat educativa durant les quals, a través de dinàmiques participatives, es farà una diagnosi de l’estat de l’educació a les zones rurals per detectar-ne les necessitats i potencialitats.

📅 14/03/2020
⌚ de 9:30h a 13:45h
📍 Sala Polivalent del Casal Social (Plaça de l'Església, Els Alamús, Lleida).

Cinefòrum sobre esport femení al Foment Mataroní

14M Foment - Esport femení
La Comissió de Futbol Sala Femení de l’Escola Joan Coromines (de Mataró), en col·laboració amb l’Ajuntament de Mataró (Servei d’Igualtat i Diversitat Ciutadana) i Foment Mataroní, ens conviden a participar a un cinefòrum sobre esport femení.

L’esdeveniment consistirà en la projecció de la
pel·lícula "Quiero ser como Beckham" amb una posterior sessió de debat i reflexió.

📅 14/03/2020
⌚ 17h
📍 Foment Mataroní (Carrer Nou, 11, Mataró)
📰 NOTÍCIES

La FaPaC presenta al·legacions al Decret d'Admissió i al Decret de Concerts Educatius

WhatsApp Image 2020-03-05 at 10.05.54
La FaPaC s’oposa als plantejaments que el Departament d’Educació exposa tant al Decret d’Admissió com al de Concerts Educatius perquè considera que ambdues normatives consoliden el model de col·laboració pública-privada en el sistema educatiu català i atorguen nous privilegis a l’escola privada concertada.

Després de tombar la Llei Aragonès, neix la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics

WhatsApp Image 2020-03-05 at 10.59.44
Des de la Plataforma Aturem la Llei Aragonès celebrem que, un cop més, l’organització popular hagi aconseguit tombar una llei que suposava un atac frontal contra els serveis bàsics que garanteixen drets fonamentals. Després de mesos de mobilitzacions, reunions i xerrades, el passat 3 de febrer vam aconseguir...

Comunicat: La FaPaC s'oposa al tancament de l'Escola Àngel Guimerà de Balaguer

Captura
La FaPaC denuncia que el tancament de l'Escola Àngel Guimerà de Balaguer comportarà més absentisme i no resoldrà el problema de segregació urbanística de la ciutat.

La federació també critica que el Departament d'Educació traslladi a les famílies la responsabilitat de proposar un projecte educatiu que faci viable la permanència del centre.
📚 RECURSOS

Nous cursos online: Gestió bàsica per a AMPA/AFA i Consell Escolar

Captura
A partir d'avui, ja teniu disponibles a la plataforma formativa de la FaPaC el Curs de gestió bàsica avançat per a AMPA/AFA i el Curs de consells escolars de centre.

Amb aquesta nova modalitat, totes les AMPA/AFA que ho desitgin poden formar-se al seu ritme. Ambdós cursos són gratuïts per a les AMPA/AFA federades a la FaPaC.

El pati de l'escola en igualtat: guia de diagnosi i intervenció amb perspectiva de gènere

Captura
El disseny dels espais no és neutre, sinó que està travessat pels valors que conformen i articulen la societat. Existeix un vincle entre el disseny dels espais, la construcció social del gènere i l’educació espacial diferenciada que reben nens i nenes.

Aquesta guia proposa una intervenció amb perspectiva de gènere als espais d’esbarjo de primària per que ofereixin les mateixes oportunitats a totes les persones.
facebook twitter youtube custom website 
Si no desitges rebre més informacions nostres pots donar-te de baixa d'aquest butlletí.