Logo aFFaC_2020_POSITIU
No oblideu compartir aquest contingut amb totes les famílies!

Jo també hi vull anar, la campanya de les famílies per l'educació inclusiva

Benvolgudes famílies!

Us presentem Jo també hi vull anar, la campanya que hem engegat les famílies en defensa de l'educació inclusiva del nostre país.

L'octubre de 2017, el Departament d'Educació va aprovar el conegut com a Decret d'Educació Inclusiva. Un Decret que havia de servir perquè els infants que tenen Necessitats Específiques de Suport Educatiu (NESE) poguessin gaudir del dret a l'educació amb les mateixes condicions que els seus companys i companyes. Lamentablement, 5 anys després, veiem com aquest decret mai s'ha desplegat plenament. El Departament d'Educació mai ha elaborat les mesures necessàries per fer-lo efectiu, ni ha destinat els recursos materials i humans adequats per posar-lo en pràctica.
Per tot això, les famílies ens hem unit en aquesta campanya per exigir que es respecti el dret a l'educació de tots els infants i joves, sense condicions ni limitacions.

Durant les pròximes setmanes, les AFA de diferents poblacions i comarques, sense excepció, donaran el tret de sortida a mobilitzacions, activitats i manifestacions de forma continuada.

ūüď≤ Suma't a la campanya!

Fam√≠lies! Us demanem que us sumeu a la campanya i que la compartiu a trav√©s de les vostres xarxes, sentiu-vos lliures de difondre el v√≠deo i utilitzar tots els hashtags de campanya. √Čs un moviment col¬∑lectiu i hem de ser-hi totes! Perqu√® l'educaci√≥ inclusiva beneficia a tots els infants, tinguin o no tinguin reconeguda una Necessitat Espec√≠fica de Suport Educatiu.
Imatge butlleti inclusiva
#JoTambéVullAnarAClasse
#JoTambéVullAnarAlMenjador
#JoTambéVullAnarDeColònies
#JoTambéVullAnarALesExtraescolars

#CambrayFesElsDeures

ūüĎ• Gr√†cies a les fam√≠lies

Aquesta campanya és fruit de l'esforç i l'empenta de totes les famílies d'arreu del territori que us heu cansat de batallar soles perquè els vostres fills i filles puguin gaudir del dret a l'educació sense discriminació. Ara és el moment d'obrir les aules per incorporar la co-docència, d'universalitzar l'accés al menjador escolar, d'adaptar les activitats complementàries i de fer accessibles les activitats extraescolars.

Per això, volem deixar ben clar que hem vingut a reclamar i exigir que es respecti el seu dret a l'educació, sense condicions, sense limitacions. Perquè elles i ells també tenen dret a estar a classe amb els seus companys, a quedar-se al menjador, a anar de colònies i a fer activitats extraescolars amb totes les garanties i en condicions d'igualtat.

ūüďĚ Recull de premsa

betevé 2
BETEV√Č. "Hi ha escoles que recomanen a les fam√≠lies amb infants amb necessitats especials que no els portin a la tarda o els desaconsellen que els seus fills vagin a les excursions o de col√≤nies‚ÄĚ.
Per Belén Tascón, presidenta de l'aFFaC.
ara
DIARI ARA. "La solució no és dedicar més recursos sinó saber detectar quins són els necessaris. Pots gastar molts diners, però poden acabar a les escombraries".
Per Lidón Gasull, directora de l'aFFaC.
rtve2
RTVE. "Necessitem més recursos, professorat, també formació i canvis metodològics i si llegim el decret, no se sap que ha de fer una classe si tenim un infant amb TEA. Això el decret no ho diu".
Per Caterina Rilo, Àrea Jurídica de l'aFFaC.
facebook twitter youtube custom website 
affac.cat
Si no desitges rebre més informacions nostres pots donar-te de baixa d'aquest butlletí.