Logo aFFaC_2020_POSITIU
No oblideu compartir aquest butllet铆 amb les fam铆lies i el centre educatiu!
铆tems filera

馃摚 La comunitat educativa ens mobilitzem en defensa de l'educaci贸 p煤blica

Benvolgudes AFA, des de l'aFFaC fem una passa endavant per la defensa de l'educaci贸 p煤blica i per exigir respecte cap a les AFA i les fam铆lies.

Com ja sabeu, l'aFFaC formem part de les entitats convocants a la mobilitzaci贸 unit脿ria d'aquest dissabte, 14 de maig, a les 12h, a la Pla莽a Universitat de Barcelona. Des de l'aFFaC volem fer una crida a la vostra participaci贸 per exigir que el Departament d'Educaci贸 actu茂 amb responsabilitat pol铆tica, voluntat de di脿leg i respecte cap a les fam铆lies i la resta de la comunitat educativa. Despr茅s dels dos anys dif铆cils que hem passat, on les fam铆lies hem estat un dels puntals del dret a l'educaci贸, 茅s urgent que sortim al carrer per fer sentir la nostra veu. En concret, des de l'aFFaC, demanem:
FR-1FGhXsAAEbue
  • Un di脿leg real i respectu贸s amb la comunitat educativa, que tingui en compte la veu de les fam铆lies, les AFA, i les seves representants leg铆times com a membres de la comunitat educativa.
  • El desplegament immediat i efectiu del Decret d鈥橢ducaci贸 Inclusiva per garantir el dret a l鈥檈ducaci贸 de tot l鈥檃lumnat, sense discriminacions.
  • La reducci贸 progressiva dels concerts educatius per caminar cap a una 煤nica xarxa p煤blica, en coher猫ncia amb la demanda de les fam铆lies i amb la necessitat urgent d鈥檃cabar amb la segregaci贸 escolar.

L'aFFaC exigeix respecte per les fam铆lies, les AFA i les seves representants

Com a principal entitat de representaci贸 de fam铆lies de Catalunya, l'aFFaC ha intentat en els darrers mesos utilitzar tots els mecanismes i espais de representaci贸 i participaci贸 per a establir un di脿leg amb el Departament i arribar a acords consensuats. No obstant aix貌, la federaci贸 lamenta que l鈥檃ctual conselleria d鈥橢ducaci贸 s鈥檋agi instal路lat en una actitud de constant menyspreu, manipulaci贸 i engany cap a les fam铆lies i les seves representants. Una conducta impr貌pia i irresponsable que posa en perill les relacions amb el conjunt de la comunitat educativa i que dinamita els principis democr脿tics i participatius del pa铆s.

El passat dijous, 5 de maig, representants del Departament d'Educaci贸 van afirmar en una reuni贸 amb l'aFFaC que les AFA s贸n entitats amb un 鈥渇uncionament irregular鈥, un argument que la conselleria utilitza per justificar la cessi贸 de de les activitats de lleure durant les tardes de setembre a les empreses. Aquesta decisi贸 deixar脿 fora a totes les AFA que, durant molts anys, han fet possible que els infants i joves puguin accedir a activitats extraescolars organitzades sense 脿nim de lucre.

En el cas dels centres privats concertats, en canvi, tot i que tamb茅 s贸n entitats privades com les AFA, el Departament d鈥橢ducaci贸 s铆 que oferir脿 subvencions per tal que puguin gestionar les activitats de lleure durant el mes de setembre. En aquest sentit, els centres privats concertats tenen perm猫s fer activitats lectives durant aquest horari, mentre que els centres p煤blics nom茅s podran dur a terme activitats extraescolars. Tenint en compte que els centres privats concertats ja tenen aplicada la coneguda com a sisena hora de temps lectiu, l鈥檃FFaC denuncia que les subvencions a aquests centres podrien acabar suposant, a la pr脿ctica, el finan莽ament amb fons p煤blics d鈥檃questa hora lectiva addicional, sense que aix貌 tingui cap efecte en l鈥檋orari que fins ara ja feien els centres privats concertats.

脡s per tot aix貌 que l鈥檃FFaC crida a les fam铆lies de l鈥檈scola p煤blica a participar a la manifestaci贸 unit脿ria que la comunitat educativa ha convocat pel pr貌xim dissabte, 14 de maig, a les 12h a la Pla莽a Universitat. Ara, m茅s que mai, 茅s moment de treballar plegades per una educaci贸 p煤blica, de qualitat, inclusiva, feminista, democr脿tica, participativa i sostenible, i per exigir als poders p煤blics el respecte que mereixen les fam铆lies, les AFA i les seves representants leg铆times.
facebooktwitteryoutubecustominstagramwebsite
Si no desitges rebre m茅s informacions nostres pots donar-te de baixa d'aquest butllet铆.