Logo aFFaC_2020_POSITIU

Apunta't al webinar per a professorat

"Consells i bones pràctiques per a treballar la participació amb el nostre alumnat"

Benvolguts,

L'aFFaC (Associacions Federades de Famílies d'Alumnes de Catalunya) us convida a participar en el webinar "Consells i bones pràctiques per a treballar la participació amb el nostre alumnat".

Si ets docent, director/a o treballes en un centre educatiu, això és per a tu!
Aquest webinar neix amb l’objectiu de crear xarxa entre el professorat interessat en participació a l’aula i als centres educatius. El dimarts 14 de maig a les 17.30 h connecta't per posar en comú consells i bones pràctiques per a treballar la participació i descobreix les reflexions dels i les docents que han participat del projecte VEU i BOT! (SPITEC).

Aquesta trobada presentarà en exclusiva un 📑 decàleg de bones pràctiques resultant de les conclusions del projecte, i també posarà a disposició dels i les participants 📑 l’informe final, abans que es faci públic oficialment.

Si vols conèixer estratègies i propostes que promoguin la participació del teu alumnat a l’aula o al centre, no ho pensis més i inscriu-te al webinar!

🙌 Coneix el projecte VEU i BOT! (SPITEC)

El projecte VEU i BOT! (SPITEC) és un projecte que neix amb l’objectiu d’incorporar processos de participació infantil i adolescent a les aules dels centres educatius de Catalunya mitjançant metodologies educatives actives. Des de l'aFFaC volem contribuir a consolidar la confiança de l’alumnat i enfortir valors fonamentals d’una societat democràtica com ara la responsabilitat, l’esperit crític i el respecte pels altres.

El projecte s’ha dut a terme a 8 centres educatius d’educació infantil (2n cicle), primària i secundària durant els cursos 22-23 i 23-24 de diversos territoris de Catalunya i ara en coneixem els resultats.
L'informe que es presentarà al webinar recull de manera sintètica i clara les pautes i estratègies per posar en marxa mecanismes i experiències d’èxit que s’han dut a terme als centres participants en el pilot, un decàleg per docents i un test per autoavaluar on es troba cada centre en matèria de participació.

Vols replicar pràctiques de participació a la teva aula o centre educatiu? Apunta't al webinar i descobreix les propostes d'altres docents!

👁‍🗨 En què ens basem per promoure la participació?

🙋‍♀️ Voler participar

Hi ha 3 factors clau perquè els infants vulguin participar:
  • Que connecti amb les seves necessitats i interessos.
  • Que tinguin la certesa que participar és útil.
  • Que el clima del grup sigui segur i de confiança.

👂 Saber participar

Aprendre a participar és fonamental i té a veure amb aquestes 3 idees:
  • Aprendre a treballar amb la resta.
  • Aprendre a organitzar-se.
  • Aprendre a donar l’opinió i argumentar-la.

🗣 Poder participar

Des de l’escola cal generar oportunitats perquè l’alumnat pugui participar
efectivament d’allò que els interessa i els afecta. Això vol dir:
  • Generar espais i oportunitats
  • Organitzar la participació
Participen com a socis del projecte:
facebook custom youtube custom instagram website 
affac.cat