Logo aFFaC_2020_POSITIU

Us convidem a assistir a la trobada d'entitats

Més enllà del debat: propostes sobre la jornada escolar

Benvolguts i benvolgudes,

El pròxim 20 d'abril, l'aFFaC (Associacions Federades de Famílies d'Alumnes de Catalunya), convida a entitats i organitzacions a participar a la trobada Més enllà del debat: Propostes sobre la jornada escolar i ens agradaria molt comptar amb la vostra participació.

L’objectiu de la trobada és abordar, aprofundir i crear propostes sobre la jornada escolar en el sistema educatiu públic, fent també una comparativa amb experiències internacionals. Per a fer-ho, hi haurà 3 xerrades i 2 grups de discussió.

Entre els temes a debatre hi trobem els bioritmes de l’alumnat, la pobresa infantil o les inequitats de gènere i socioeconòmiques, entre d'altres. Temes que s'abordaran i s'analitzaran tenint en consideració tant el temps lectiu com en el no lectiu –menjador i extraescolars-. Per a fer-ho, comptarem amb ponents de referència sobre les temàtiques exposades, com Pedro Abrantes, Elena Sintes, Sara Ayllón o Daniel Gabaldón.

La trobada és gratuïta i cal inscripció prèvia per a poder-hi assistir.

👀 Descobreix el programa i els ponents

En aquesta jornada comptarem amb ponents nacionals i internacionals que ens ajudaran a tenir una visió completa del funcionament i l'impacte de l'actual organització del temps al sistema educatiu. Un dels objectius de la trobada serà construir propostes per millorar les jornades, i per a fer-ho tindrem espais de conversa dinamitzats.

10h. Inici de la jornada. Benvinguda a càrrec de Lidón Gasull, directora de l’aFFaC.

10:15h.
Xerrada: Com millorar la jornada escolar? Comencem per escoltar els bioritmes dels nens i nenes. A càrrec de Mireia Termes, Òscar Sans Capdevila i Daniel Gabaldón-Estevan.

11:40h.
Grup de discussió: A la llum dels bioritmes: repensar el temps lectiu en infantil (2n cicle), primària i l’ESO.

12:30h. Xerrada
: Busquem l’equitat: dissenyar la jornada escolar per a combatre les desigualtats. A càrrec de Cristina Castellanos i Elena Sintes.

15h. Xerrada
: Models europeus de menjadors i tardes educatives: Què en podem aprendre? A càrrec de Sara Ayllón Gatnau i Pedro Abrantes.

16:25h.
Grup de discussió: Construint el menjador escolar i les tardes com a espais educatius i igualitaris

17:15h.
Tancament de la jornada.

📑 L'estudi previ sobre la jornada escolar

A l’aFFaC sabem que el debat sobre la jornada escolar és un tema clau per al present i el futur del nostre sistema educatiu. Per això el 2023 vam publicar l'informe La jornada escolar a debat: més enllà del binomi contínua-partida.

L'estudi posa el focus en la detecció de les necessitats de l’alumnat, el professorat i les famílies, així com en l’evidència empírica en relació als usos dels temps educatius a través d'expertes, que aporten elements d’anàlisi a tenir en compte en aquest debat.
Us animem a consultar l'informe abans de venir a la jornada, parlar-ne a la vostra organització i descobrir quines són aquelles qüestions que més us remouen i creieu que cal treballar. Volem aconseguir una organització del temps que posi al centre els infants i les famílies, i sigui curós amb el desenvolupament dels nens i nenes.
El projecte, iniciat al 2021, es desenvolupa amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.
facebook twitter youtube custom website 
affac.cat