LOGO-FaPaC_TOP_s
No oblideu compartir aquesta informació amb les vostres escoles i famílies associades!
YOUTUBE
📹 ESTUDI FaPaC

La FaPaC presenta un estudi que demostra que les famílies s'han convertit en finançadores del sistema educatiu públic català

La FaPaC ha presentat aquest dijous l'estudi La contribució econòmica de les famílies al sistema educatiu públic català, resultat de dos anys d'investigació sobre les dinàmiques dels pagaments que fan les famílies de l'alumnat dels centres educatius públics de Catalunya.

L'estudi, elaborat per l'Observatori de Dades de la FaPaC en col·laboració amb un grup d'investigació de llarga trajectòria en l'àmbit de l'anàlisi de dades, conclou que, efectivament, les famílies han hagut d'assumir els costos de l'infrafinançament del sistema educatiu públic per part del Departament d'Educació. Aquest copagament es duu a terme, d'una banda, mitjançant les aportacions que les AMPA/AFA fan als centres educatius i, d'altra banda, a través de les quotes que les famílies paguen directament als centres educatius.

Podeu consultar les conclusions de l'estudi descarregant la versió digital del document:
💛 AGRAÏMENTS
La FaPaC vol agraïr a les 2.351 AMPA/AFA que heu fet possible l'elaboració d'aquest estudi. Sense la vostra predisposició i el vostre esforç per respondre a les nostres preguntes, aquest estudi ni hauria estat possible, ni hauria tingut sentit.

És un honor representar totes i cadascuna de les associacions que formeu part de la federació. La vostra implicació ens omple de l'energia necessària per seguir defensant, al vostre costat, una educació pública, de qualitat, catalana, laica, equitativa, inclusiva, gratuïta, democràtica, coeducativa, feminista i ambientalment sostenible.

2.351 gràcies!

coberta estudi copagament
📰 QUÈ DIUEN ELS MITJANS?

Las familias catalanas "ahorran" al Govern 148 millones aportados a la educación, según la Fapac

EP
BARCELONA, 7 Nov. (EUROPA PRESS) - Las familias catalanas contribuyen a la educación pública con 147,9 millones de euros a través de sus aportaciones a las ampas y a las escuelas, "ahorrando indebidamente" esta cantidad a la Conselleria de Educación de la Generalitat, lo que incurre en diversas vulneraciones de las leyes educativas, ha criticado la Fapac en base al estudio...

La FaPaC denuncia amb xifres que les famílies financen l’escola pública

En tenia la sospita, però ara hi ha posat xifres. La Federació d’Associacions de Mares i Pares de Catalunya (FaPaC) alerta que les famílies dels alumnes financen l’escola pública a través de les AMPA o les AFA i de “quotes il·legals”. És la conclusió principal que extreu d’un estudi que ha fet públic aquest dijous. La FaPaC critica que les associacions i les famílies assumeixen costos de funcionament...
BTV

Les famílies de les escoles públiques paguen 148 milions d'euros cada any per serveis que haurien de ser gratuïts

Diari ARA
Les famílies matriculades a les escoles públiques paguen cada any 148 milions d'euros en serveis de funcionament dels centres, que la llei marca que haurien de ser gratuïts, com les excursions i el material escolar. Segons ha denunciat la Federació d'Associacions de Pares i Mares de Catalunya (Fapac), aquests 148 milions d'euros són els diners que el departament d'Educació "s'estalvia" a costa de les famílies, que són les qui "han suplert les retallades del Govern" des del 2010.

Familias pagan 150 millones por escolarizar a sus hijos en escuela pública

Barcelona, 7 nov (EFE).- Las familias catalanas aportan a los centros educativos públicos 150 millones de euros al año en concepto de material, salidas y donaciones económicas o de material, que debería sufragar el departamento de Educación.

Así lo ha denunciado la Federación de Asociaciones de Padres de Alumnos de Cataluña (FaPaC) durante la presentación de un estudio que han llevado a cabo...
lv

Les famílies de l'escola pública "estalvien" 150 milions a la Generalitat

ccma
Denúncia de la Federació de Pares i Mares d'escoles i instituts públics (FaPaC) pel pagament irregular que es fa a la majoria de centres. Calculen que la Generalitat no assumeix una partida de gairebé 150 milions d'euros de material i altres activitats.

Són uns diners que acaben aportant les famílies i que incrementen les diferències entre centres. A més, remarca la FaPaC, són quotes que estan prohibides per llei.

Les famílies paguen 150 milions per l'educació pública dels seus fills

Les retallades en educació, a tots els nivells, són un fet inqüestionable, explicat a través de les estadístiques i les comparacions. Però per molt que siguin conegudes i que s’arrosseguin des del 2010, continuen apareixent xifres que evidencien la fragilitat del sistema. L’última l’ha aportat aquest dijous la Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC)...
ElPeriódico
👐 COL·LABORA!
Per tal de garantir la nostra independència respecte dels poders polítics, la FaPaC no rep cap tipus de finançament públic que pugui condicionar la nostra activitat o posicionament. Aquesta independència ens permet posar sobre la taula temes essencials pel sistema públic d’educació, com la publicació d'aquest estudi, però també redueix en certa mesura la nostra capacitat d’actuació, ja que els ingressos que obtenim són limitats.

Si creus en la nostra tasca d’incidència política en defensa del dret a l’educació pública de qualitat i vols fer una aportació, pots col·laborar amb nosaltres fent un donatiu.

Ajuda’ns a fer-ho possible!

facebook twitter youtube custom website 
Si no desitges rebre més informacions nostres pots donar-te de baixa d'aquest butlletí.